El MoraBanc Andorra no aconsegueix vèncer al Tofas Bursa i es veu obligat a no perdre més a Europa

Per Miquel López-Egea

Clevin Hannah, ahir.
Clevin Hannah, ahir. | Martin Imatge / BCA.

En un duel molt ajustat i pausat en el qual van tornar a perdre en els darrers instants, el MoraBanc no va poder sumar la primera victòria al Top16 de l’EuroCup, de manera que ja sumen dues derrotes a la fase europea i tres de consecutives entre les dues competicions després de perdre per 63 a 69. Per tant, havent sumat aquesta derrota, els del Principat s’han complicat poder repetir la gesta de l’any passat, ja que era essencial guanyar tots els partits a casa.

Com a novetat en aquest enfrontament, per primera vegada, no va sonar El Gran Carlemany al principi el del partit, ja que l’EuroCup ho va prohibir i la decisió va ser criticada pel club, que va lamentar aquest fet.

Però tot i les tradicions no completes, que sembla que va portar mala sort, el partit va començar amb el Tofas Bursa mostrant un nivell de joc molt alt en els primers minuts de l’enfrontament, posant un fort ritme i molta velocitat al Poliesportiu. Els andorrans no es van intimidar i amb triples, encerts i sobretot amb un enorme Tyson Pérez, van seguir enganxats en el marcador, encara que cometien algunes errades que permetien als rivals fer de les seves, sobretot perquè estaven gaudint de molt encert. Però els rivals també erraven. Quasi al final del quart, Tyson va fer una esmaixada digna d’esmentar perquè va volar i va augmentar la seva ratxa, sent molt eficient en el rebot ofensiu. En els darrers instants del joc, amb un triple, Guille Colom va posar l’empat a 20 en el marcador.

El segon quart va prosseguir amb un ritme molt intens dels turcs, que treballaven de valent per buscar una altra victòria al Top16, per anar fent passes cap als quarts de final.

Però el MoraBanc tampoc es volia rendir i estava donant guerra, intentant reduir les errades i buscant les pessigolles a un rival absolutament fort tot i les baixes amb les quals va arribar al duel, amb jugadors exteriors letals, sent efectius en el rebot tot però mancats d’encert. S’havia de fer un petit pas endavant. Calia remar fort per sumar la primera victòria de la segona fase de la competició europea. En aquest sentit, a falta de cinc minuts per al descans tan sols hi havia tres punts de diferència en el marcador. Així, els del Principat, aquesta vegada amb un Nacho Llovet molt inspirat, van tornar a empatar al marcador. Però no aconseguien posar-se per davant perquè els petits detalls ho impedien, igual que el ferro de la cistella. Així, amb un enfrontament molt ajustat, va ser quan faltava un minut i mig per anar al descans quan els del Principat es van posar per davant per primera vegada en el duel, posant el 35 a 34 , encara que els rivals van respondre amb un triple. Al descans, el resultat va ser de 37 a 36.

A la represa, després d’una primera part poc emocionant, el MoraBanc va aconseguir augmentar lleugerament les distàncies. En aquest sentit, en un partit fred, aturat, lent i amb poc ambient al Poliesportiu, els del Principat van aconseguir augmentar les diferències però de manera insuficient, sense sentenciar. D’aquesta manera, quan faltaven deu minuts per al final de l’enfrontament, el resultat era de 53 a 49, fet que permetia ser optimista. Però no gaire perquè en el darrer quart tot estava per decidir. Quatre punts no són res.

Així, el darrer temps va començar amb el Tofas Bursa treballant per retallar la petita distància, de manera que van tornar a empatar el partit. I tot tornava a començar. De nou, els andorrans van haver de suar per recuperar la lleugera i ajustada distància. Però els petits detalls, una altra vegada, com si fos el mateix patró tota l’estona, es tornaven a repetir de manera que quan faltaven quatre minuts. El resultat tornava a estar igualat. No podia ser. No hi havia manera de trencar els rivals. De fet, aconseguien posar-se per davant després que augmentessin els errors dels andorrans en el final de l’enfrontament, fet que, de nou, va provocar que s’escapés el partit en els darrers instants ja apagats.

Ibon Navarro: «Hem arribat sense energia»

Ibon Navarro es va mostrar enfadat a la roda de premsa posterior al partit: «En els darrers tres minuts hem arribat sense energia». «L’equip no ha arribat com voldríem perquè els enfrontaments duren 40 minuts i no 37, per tant hem de trobar la causa i posar una solució», manifestava i remarcava que «la falta d’intensitat no es deu només a una cosa». «Hi ha cansament però hem de trobar la tecla, no hi ha només un motiu del que ens està passant», reiterava.

Així, va subratllar que «sabíem que el rival tindria una energia i motivació extra per la situació de baixes amb la qual es troben», per aquest motiu, «hem arribat al final del duel amb nervis». «És un grup igualat i lluitarem fins al final a l’EuroCup, hem de guanyar tots els duels i tenir un molt bon average», sentenciava.