PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Un ‘Don Pasquale’ obert a tots els públics a Sant Julià

És la segona cita de la temporada d’òpera d’Andorra Lírica

Per El Periòdic

Salvador i Codina després de la roda de premsa de presentació de l’obra.
Salvador i Codina després de la roda de premsa de presentació de l’obra. | ANA / M.P.

La segona representació de la cinquena temporada d’òpera d’Andorra Lírica és Don Pasquale, de Gaetano Donizetti, que es durà a terme a l’Auditori Claror del Centre cultural i de congressos lauredià els pròxims 8 i 9 de febrer a les 20.30 i 18.00 hores respectivament. Com a novetat, els alumnes de música del col·legi Sant Ermengol col·laboraran per primera vegada a la funció, afegint-se així als de l’escola Maria Moliner, que ja són habituals en esdeveniments d’aquest tipus. 

La cònsol menor de Sant Julià, Mireia Codina, va recordar que aquesta obra és una col·laboració amb l’associació lírica italiana Villa in Canto i, en aquest sentit, «és important recolzar iniciatives com aquestes perquè formen part d’aquest projecte educatiu, cultural i social que des de la corporació defensem i volem potenciar». La responsable d’Andorra Lírica, Jonaina Salvador, va desgranar la composició de la funció, així com l’elenc que hi formarà part. Així doncs, va detallar que Don Pasquale es tracta d’una òpera còmica en tres actes en la qual s’ha fet un arranjament per tal que la durada final sigui d’una hora i mitja i fer-la, d’aquesta manera, més apta per a tots els públics. A més, va informar que la col·laboració amb Villa in Canto esdevé també una oportunitat per exportar l’òpera andorrana més enllà de les seves fronteres.

L’obra comptarà amb la participació, una vegada més, del baix Ferruccio Finetti, que es posarà a la pell de Don Pasquale; Jonaina Salvador serà la soprano que interpretarà a Norina; el baríton Jorge Tello farà de Dottor Malatesta; Carlo Giacchetta serà el tenor que interpretarà el paper d’Ernesto, i Riccardo Serenelli s’encarregarà del piano, a banda de preocupar-se també per les tasques de direcció musical i escènica. Segons Salvador, des que Andorra Lírica es va fundar, fins a 8.000 persones han gaudit de les diferents representacions, registrant entre 600 i 800 persones per funció. L’entrada per a Don Pasquale té un cost de 32 euros.

PUBLICITAT
PUBLICITAT