PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L'Executiu reforçarà la seguretat del Pas amb una patrulla més

Veïns i comerciants avalen la contractació de vigilància privada

Per Elisabet Cortiles

Locals d'oci nocturn del Pas de la Casa.
Locals d'oci nocturn del Pas de la Casa. | Maricel Blanch

Davant l’acord signat entre l’empresa de seguretat privada GSI i la companyia d’allotjaments turístics Frontera Blanca per reforçar la seguretat al Pas de la Casa, el Govern va anunciar ahir que augmentarà la patrulla policial al nucli urbà encampadà. Ho farà a les nits, quan més es requereix la vigilància i quan sovint es produeixen els aldarulls. Segons va explicar l’Executiu durant la roda de premsa posterior al consell de ministres, «els agents de fronteres podrien intervenir en el cas de ser necessari».
-
Veïns satisfets /
El president de l’Associació de Veïns i Comerciants del Pas de la Casa, Òscar Ramon, confirmava a El PERIÒDIC que la comunitat està satisfeta amb l’augment de vigilància als carrers de la localitat. Va confenssar que estan acostumats als aldarulls durant certs períodes de l’any en què el turisme augmenta massivament, però també recordava que «el Pas és un lloc tranquil i segur la majoria de l’any». Ramon també veia amb bons ulls que alguns hotels posin autocars a la sortida de les discoteques per portar directament els turistes al seu allotjament i així «evitar que provoquin aldarulls en el camí de retorn».

Per la seva banda, Ingrid Landero, que s’encarrega d’administrar la comunitat de veïns de diversos edificis turístics del Pas, assegurava a aquest diari que «en períodes d’alta afluència sempre s’agraeix que hi hagi un reforç de seguretat». Landero explicava que Frontera Blanca gestiona set blocs de pisos turístics al Pas de la Casa i arriba a hostatjar més de 1.500 persones. «Sempre hi ha dos vigilants de seguretat a la finca perquè en edificis d’aquest tipus, que són molt grans, sempre preveus que hi hagi incidents. Es concentra molta gent i fan soroll i poden provocar alguna molèstia», admetia Landero. L’administradora opinava que els veïns del Pas eviten viure en llocs com aquests, que ja estan «directament destinats a allotjar turisme». 

Polseres de vigilància /
A més del seguiment que la policia i els agents de seguretat privada faran al Pas, diversos operadors turístics fan servir el sistema de la polsera de vigilància per controlar i guiar els turistes allotjats als seus hotels o apartaments. Segons el color de la polsera, que és obligatòria quan se signa el contracte turístic, l’agent pot saber on està hostatjada aquella persona. La Taula transversal per a la millora de l’oci nocturn al Pas de la Casa va aconsellar a totes les turoperadores que segueixin aquesta fórmula. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT