PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El MoraBanc busca una primera victòria imprescindible al Top16

Els del Principat reben al Tofas Bursas al Poliesportiu d’Andorra en la segona jornada de la competició

Per Miquel López-Egea

David Eudal, ahir.
David Eudal, ahir. | BCA

El MoraBanc Andorra busca avui a les 20.00 hores al Poliesportiu la seva primera victòria al Top16 de l’EuroCup després de no haver pogut superar al Joventut de Badalona en la primera jornada de la competició, en un duel que es va complicar en els darrers instants.

En aquest sentit, els andorrans rebran al Tofas Bursa, un equip que se situa en la cinquena posició a la seva lliga i que va ser capaç de desfer-se del potent Unicaja en la primera jornada de la competició, ja que el va superar per 84 a 82.

Cal considerar el partit com a imprescindible, ja que, si els del Principat no aconsegueixen imposar-se, es poden complicar el seu accés a superar la ronda de la competició. Els del Principat amb dues derrotes no es podrien permetre fallar ni un partit més i a casa. Volen seguir sent molt forts davant la seva afició. Per tant, per necessitat, els del Principat buscaran una victòria i no començar una ratxa de derrotes després d’haver perdut dos enfrontaments consecutius,

Walker és dubte per al partit a causa del procés víric que està patint, mentre que Diagne segueix de baixa

Respecte a les baixes, els andorrans no podran comptar amb Moussa Diagne, que evoluciona favorablement, mentre que David Walker és dubte i ahir no va entrenar perquè està passant un procés víric. Aquest fet podria suposar que Ibon Navarro compti amb Daniel Clark, que entrena amb l’equip però que no està jugant des que els jugadors lesionats es van recuperar. En aquest sentit, cal recordar que el britànic acaba el contracte el 5 de febrer i que Diagne no té una data exacta per tornar a les pistes, ja que dependrà del dia a dia de la seva evolució per les seves sensacions i els seus dolors.

En aquest sentit, el tècnic ajudant del MoraBanc, David Eudal, va considerar que «el que fa el rival més diferent dels equips que hem vist fins ara i que ens ho demostraran és que plantegen diverses tàctiques a escala defensiva i això els fa una mica més imprevisibles perquè a l’hora de començar els atacs veurem què ens trobem». «Creiem que venen amb alguna baixa de darrera hora, veurem quin és el roster final que presenten contra nosaltres perquè més enllà d’això sabem que tenen jugadors de molta qualitat, que són molt bons individualment i que tenen un cinc interior molt potent», remarcava i assegurava que «els exteriors dominen molt bé la pilota, sent anotadors, a més de dos molt bons bases que ho estan fent bé a la seva lliga i a Europa». «Són molt complets però depenem del nostre encert per guanyar el partit», sentenciava.

Així mateix, el tècnic va opinar que «l’equip està molt bé mentalment» i que «els darrers minuts t’asseguren guanyar o perdre el partit, encara que aquest esport depèn de molts detalls puntuals i en aquests darrers partits s’ha vist alguna bona mostra». «Hem de seguir treballant de valent», reiterava.
Per un altre costat, el capità Guille Colom va explicar que «l’equip està bé», «hem fet bones coses en els partits que hem jugat fora, ens ha faltat un plus al final però estem amb ganes». «La gent està motivada, amb més ganes de guanyar que mai», reiterava i subratllava que «són quatre equips només i els duels de casa són molt importants, ja que totes les opcions impliquen guanyar-lo». «No podem fallar si volem fer les coses bé com l’any passa», puntualitzava.

Respecte a l’ambient al vestidor va comentar que «estem contents amb la primera volta que hem fet» i que «hem treballat molt», encara que «hem tingut lesions importants, però hem lluitat i hem demostrat que hem aconseguit un objectiu. Tenim ambició, tenim ganes i volem seguir aconseguint més objectius. No hem d’oblidar que queden quatre setmanes per a la Copa, temps en el que ens juguem moltes coses». «No ens hem de menjar molt el cap en les darreres derrotes, hem de fer uns bons 40 minuts contra el Tofas per oblidar-nos de tot», afegia. Per tant, si els del Principat volen seguir amb la moral ben alta i no patir més del compte, avui no tenen més remei que enfocar el partit com una gran final per seguir amb la bona dinàmica de la temporada.

PUBLICITAT
PUBLICITAT