PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Llovera segueix en bona línia al Dakar tot i l’exigència del traçat

El pilot acaba l’etapa en 15a posició i se situa en 13a plaça a la classificació general de la prova

Per El Periòdic

Albert Llovera durant la novena etapa del Dakar.
Albert Llovera durant la novena etapa del Dakar. | FotoEsport

Malgrat l’exigència que suposava haver de completar gairebé 900 quilòmetres, 410 de cronometrats, després de vuit jornades d’esforços continuats, la novena etapa no va implicar diferències importants ni canvis notables en la classificació general del Dakar en l’etapa disputada entre Wadi Al Dawasir i Haradh.
En aquest sentit, Albert Llovera, Marc Torres i Ferran Marco van completar la jornada amb una excel·lent 15a posició, marcant un crono de 3.57.22 hores, a 23.40 minuts del guanyador del dia, Andrey Karginov, que va marcar un registre de 3.33.42. Per tant, Llovera se situa en 13a posició a la general, a 8.00.30 hores de Karginov.  En aquest sentit el rus segueix dominant des de l’habitacle del seu Kamaz la categoria camions i va travessar la línia d’arribada d’Haradh amb un avantatge de 3.19 minuts respecte a l’únic pilot que es resisteix a cedir davant el poder dels Kamaz, Siarhei Viazovich. 

La tercera plaça va ser per al vencedor 2019 de la categoria que, malgrat no tenir cap opció per revalidar el triomf, continua lluitant per un triomf parcial al Dakar.

«Rebre la visita d’un campió del món de Fórmula 1, a més d’amic, per interessar-se de com va la carrera sempre és un plus per a la motivació», va explicar Llovera respecte al contacte que va tenir amb el pilot Fernando Alonso. «Es va pujar al camió, es va interessar de les sensacions al volant d’un aparell tan gran. Sens dubte és campió en totes les facetes», afegia.

Així mateix va indicar que «sembla que estic obstinat a donar-li treball al Jordi Zaragoza, la veritat és que el Dakar està sent molt dur i sense les seves sessions de recuperació no sé on estaria ara mateix». «Ahir li vaig demanar una mica més que un miracle i la veritat que avui m’he trobat molt millor», reiterava.

També va considerar que va ser una jornada més aviat «plàcida»: «D’inici la pista estava molt trencada, però hem agafat un bon ritme a més de recuperar la regularitat de jornades anteriors». «La gran dificultat del dia va ser que sortíem molt enrere i la visibilitat en els avançaments era nul·la. No ha estat fàcil, però necessitem recuperar posicions, un fet que hem aconseguit al final del dia», remarcava i recordava que «tots estem molt contents, hem recuperat temps als nostres perseguidors i això, a hores d’ara de la prova és molt important». «Celebrarem l’etapa però sense excessos perquè comença la marató», reiterava.

La 10a jornada de competició del Dakar portarà als participants des de la localitat de Haradh a Shubbaytah, amb un total d’una mica més de 600 quilòmetres, amb una especial, que es preveu molt dura, de 534 quilòmetres, i un curt enllaç de 74. En arribar a l’assistència del final del dia, seran les tripulacions dels vehicles els que hauran de preparar les seves mecàniques per a l’etapa següent jornada.

Per la seva part, Jordi Ginesta segueix complint amb una carrera que està sent molt dura i en la qual està tenint molta feina.

PUBLICITAT
PUBLICITAT