PUBLICITAT

Andorra la Vella

Medi Ambient actua en un abocament de fang al riu Valira

Les mostres van informar que no hi havia cap afectació al medi aquàtic

Per El Periòdic

El riu Valira, al seu pas per Escaldes-Engordany, amb les aigües de color marró.
El riu Valira, al seu pas per Escaldes-Engordany, amb les aigües de color marró. | Apapma

Inspectors del ministeri de Medi Ambient es van desplaçar ahir a una zona del riu Valira a tocar de la Dama de Gel per esbrinar l’origen i la causa d’un abocament de terres al riu, fet que va denunciar l’Associació Protectora d’Animals, Plantes i Medi Ambient (Apapma). Un cop agafades les mostres, es va comprovar que no hi havia afectació per al medi aquàtic i es va concloure que en principi es tractaria d’un abocament de terres que tindria el seu origen en un bombament d’aigua d’unes obres, segons l’ANA.

Els tècnics van constatar que no hi havia cap animal mort i que el vessament només afectava una part del riu. Això els va fer creure que el vessament havia estat durant poca estona. A partir d’ara se seguirà el procediment habitual i d’acord amb el resultats de les mostres i de la investigació, es resoldrà si s’ha d’obrir un expedient sancionador al responsable de l’abocament. 

Des d’Apapma, el seu president, Carles Iriarte, va manifestar ahir que van fer pública aquesta denúncia a través de les xarxes socials, ja que és un fet «recurrent» perquè s’hauria donat en tres ocasions en els darrers dos o tres mesos. Malgrat que el vessament semblava fang, en un principi Iriarte no descartava  que hi haguessin altres productes de la construcció.
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT