PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Lusitans no podrà fitxar jugadors fins al mercat d’estiu del 2021

El club rep una sanció de la FIFA a causa dels impagaments que arrossega

Per El Periòdic

Components de la plantilla a inici de temporda.
Components de la plantilla a inici de temporda. | FC Lusitans

El projecte de l’FC Lusitans a la Segona Divisió es complica, després que el club hagi patit una sanció per part de la FIFA d’estar tres finestres sense poder fitxar pels impagaments acumulats. Aquest fet provoca que fins al mercat d’estiu del 2021 l’entitat no tingui la possibilitat d’incorporar jugadors, el que deixa la plantilla realment tocada.

Els deutes que manté el club provoquen que el màxim organisme del futbol internacional castigui el Lusitans sense poder fitxar durant el present període d’hivern, l’estiu vinent, i l’hivern de la temporada 2020-21. Aquesta circumstància provoca que no tingui opcions de fitxar fins a l’estiu per preparar la campanya 2021-22. Aquesta dura sanció provoca que l’entitat pateixi un cop sever de cara al seu futur, tot i que des de la mateixa directiva s’assegura que la intenció és continuar endavant i que l’equip segueixi competint.

Així mateix ho indiquen els jugadors que queden a la plantilla. Assenyalen que tenen la intenció de com a mínim finalitzar la temporada. El problema es troba en què el nombre d’efectius és reduït respecte a mesos anteriors. Un exemple va ser el cap de setmana passat. El Lusitans es va presentar al partit contra l’FS la Massana amb el mínim d’efectius per jugar. L’expulsió d’un dels jugadors va provocar que l’enfrontament s’hagués de suspendre. 

El curs passat, l’equip va perdre la categoria i va iniciar un nou projecte per tractar de tornar a la Primera Divisió en només un any. Havia d’agafar les regnes de l’entitat Nelson Ferreira, però finalment aquest canvi de directiva no es va produir. El deute es presentava com a assumible realitzant els pagaments de manera fraccionada, per començar  de zero, amb una plantilla en la qual només un grup reduït de jugadors percebrien un sou. Era un projecte que s’agafava amb il·lusió, però que no va acabar fructificant.

L’objectiu a inici de temporada, amb la renovació profunda que es portava a terme, era clar: tornar el més ràpid possible a la Primera Divisió, a més de realitzar un bon paper a la Copa Constitució. Fins i tot no es descartava lluitar per guanyar aquesta última competició, que permetria jugar a Europa, suposant una injecció econòmica molt important. Actualment el Lusitans es troba a la tercera plaça de la classificació de Segona amb 20 punts, a vuit del líder, el Penya Encarnada d’Andorra, i a set del segon de la taula, l’FS la Massana.

PUBLICITAT
PUBLICITAT