PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Policia investiga l’agressió homòfoba a una discoteca

El jove agredit ha posat una denúncia però no hi ha persones detingudes

Per Laura Cugat Ruiz

Seu del Cos de la Policia, en una imatge de recurs.
Seu del Cos de la Policia, en una imatge de recurs. | Tony Lara

El Cos de la Policia va confirmar ahir que s’estan investigant les causes i els autors de l’agressió de naturalesa homòfoba que va tenir lloc la nit de dissabte a una discoteca de Santa Coloma. Un jove va rebre insults i cops per part de dos agressors, relat que s’ha difós a les xarxes socials gràcies al testimoni de l’amiga que acompanyava al jove agredit, el qual aquest diumenge va posar una denúncia. El Cos va constatar ahir a la tarda que fins aleshores no hi havia detencions. La presidenta de l’Associació Diversand, Rocío Soler, reconeix que «són fets puntuals però són un reflex de l’homofòbia que hi ha la societat. Rebutgem el que ha passat i el nostre granet de sorra és fer difusió per mostrar que això encara passa».

Soler ressalta que «som un col·lectiu –referint-se a l’LGTBIQ+– que patim petites discriminacions en el dia a dia, com ara amb mirades o comentaris, però un tipus d’agressió tan greu últimament no n’hi ha hagut». La família vol privacitat i la víctima de l’agressió prefereix no parlar. Soler apunta que Diversand els dona tot el suport necessari i potser organitzarà alguna reivindicació al respecte, encara sense definir.  «No som un col·lectiu minoritari sinó que és més gran del que es pensa però no tothom es manifesta i quan encara hi ha por a sortir de l’armari, per alguna cosa serà. Hi ha una pressió social que diu que ser diferent és un problema i això no tindria per què ser així». 

L’educació com a eina de prevenció

La presidenta de Diversand subratlla que «voldríem informar i formar perquè hi ha molts prejudicis, per exemple, amb el col·lectiu trans, per desconeixement». Soler subratlla que «l’educació des de la diversitat no és immediata i requereix un treball a mitjà-llarg termini però és la manera de prevenir moltes situacions».

Per aconseguir-ho, la jove associació –que va néixer en el si de la festa Pride del Principat el juny passat– està treballant per elaborar una agenda d’activitats per reivindicar dates importants pel col·lectiu. També estan teixint col·laboracions amb entitats com ara Carnet Jove d’Andorra i Acció Feminista i té la voluntat de treballar amb el Ministri d’Ensenyament. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT