PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Una Copa accessible

El MoraBanc Andorra s’enfrontarà al Tenerife i evitarà el Reial Madrid, el Barça, el Bilbao i el València

Per Anna Ribas

Emparellaments de la Copa del Rei
Emparellaments de la Copa del Rei | EL PERIÒDIC

Si el MoraBanc Andorra hagués pogut signar per un sorteig com el d’ahir, de ben segur que ho hauria fet amb els ulls tancats. Els del Principat s’enfrontaran al Tenerife i la resta del quadre el conformen el Saragossa i l’Unicaja. D’aquesta manera, va evitar el Reial Madrid, Barça, València i Bilbao. Així doncs, es podria dir que, tal com van quedar els emparellaments de la Copa del Rei, els tricolor tenen llicència per somiar en una possible semifinal.

El director general del club, Francesc Solana, va celebrar el resultat després de conèixer els rivals a qui s’enfrontaran. «Teníem ganes que ens toqués un sorteig com el que ha sortit: no jugar contra el Barça ni el Madrid, que són els equips més infranquejables. Penso que entre els altres potser tenim alguna opció. Jugar contra el Tenerife i que al quadre hi hagi Saragossa i Unicaja ens obre les possibilitats i la il·lusió de poder arribar més lluny», afirmava.

Per la seva part, l’entrenador Ibon Navarro va voler ser més prudent: «Qualsevol rival és difícil, no només perquè són caps de sèrie sinó perquè durant aquesta primera volta de la lliga ja hem vist que tothom pot guanyar a tothom. El Tenerife és un rival que coneixem bé i que ens ha guanyat a la Bombonera jugant molt bé. A més, amb el fitxatge d’Aaron White s’han reforçat més. Crec que és un equip molt complet, molt ben entrenat i un rival molt difícil per nosaltres. També tenen molta experiència, tant per part dels jugadors com de l’entrenador, i això és quelcom que nosaltres no tenim. Ara bé, no sé quanta il·lusió tindran ells, però nosaltres segur que en tenim més. Quan toqui, prepararem el partit i anirem a competir amb totes les nostres forces».

Respecte al fet d’evitar els grans equips, va expressar que «crec que no tenir una final Madrid-Barça és bo per a la competició i per a tothom però no faré cap valoració perquè sembla que evitar-los sigui perfecte, però la resta també juga molt bé. El Bilbao ha guanyat a tots els equips d’Eurolliga, i el Saragossa també. No crec que els altres equips siguin més fàcils ara mateix. El que hem de fer de cara a la Copa és arribar en la millor situació possible quant a lesions, ritme i confiança. Hem d’anar amb il·lusió i a competir».

Però, per a Navarro és absurd centrar-se ara en la competició del KO perquè queda molta feina a fer: «Encara tenim un mes per endavant i vuit partits oficials, poden passar moltes coses. Si estem pensant en la Copa cometrem un error molt gran perquè el 25% de la segona volta es juga abans d’arribar-hi i el Top16 es decideix abans d’anar a Màlaga. Si només ens centrem en la Copa, ho lamentarem», concloïa contundent.

PUBLICITAT
PUBLICITAT