PUBLICITAT

Andorra la Vella

La selecció sènior torna després de tres anys

Jaume Tomàs en serà el seleccionador

Per Anna Ribas

Les jugadores federades.
Les jugadores federades. | A.R.

La selecció sènior femenina tornarà a competir després de tres anys sense tenir competir. Les 15 jugadores que estan preseleccionades actualment es troben a clubs estrangers per motius laborals o acadèmics. A més, tal com va indicar el director tècnic de la Federació Andorrana de Basquetbol (FAB), que a més serà el seleccionador femení absolut, «ara tenim més jugadores jugant a fora del país que jugadors. Les 15 s’han buscat la vida per jugar a fora perquè aquí no hi ha clubs amb sènior femení, i això demostra que cal fer l’esforç de tenir una selecció encara que els rivals estiguin per sobre del nostre nivell». Una notícia que anava de la mà i que, segons Tomàs, tenia «molt de sentit» després dels resultats obtinguts amb la campanya Her world, her rules.

El triple de federades

L’ens va fer balanç dissabte dels quatre anys del 3x3 at School, una iniciativa on participen els tres sistemes educatius del país i hi col·laboren els dos clubs d’Andorra, amb un total de nou trobades l’any. El 2019 hi van participar gairebé 2.400 nens. Enguany es va voler posar l’accent en el bàsquet femení amb el retorn de la selecció absoluta i l’organització d’un Europeu C sub 18 femení a l’estiu. Les subvencions de la FIBA i la implicació dels clubs són clau perquè tot això sigui possible.

És el segon any que el projecte destinat a les nenes està en marxa i Betty Cebrian, directiva de la FIBA, va indicar que «Andorra és un dels països que posem com a exemple de la feina ben feta perquè han entès el missatge i l’han aplicat a la perfecció».

PUBLICITAT
PUBLICITAT