PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Passi d’or per la Copa

El MoraBanc Andorra obté el bitllet a Màlaga en el que serà la segona participació des del retorn a l’ACB

Per Anna Ribas

El MoraBanc Andorra celebra la classificació a la Copa a la Casa de la
El MoraBanc Andorra celebra la classificació a la Copa a la Casa de la | BCA / MARTÍN IMATGE

S’ha patit però s’ha aconseguit. El MoraBanc Andorra va obtenir ahir el seu bitllet a Màlaga, i malgrat que totes les mirades perquè això fos possible enfocaven al Palau Blaugrana, al final la classificació es va assolir perquè el Kirolbet Baskònia es va imposar a l’Herbalife Gran Canària (72-89). En aquest sentit, l’entrenador Ibon Navarro va indicar que «les possibilitats de quedar fora eren petites però això és esport. Semblava que el més probable seria que el Barça guanyés a casa contra el Bilbao però així és la lliga, i estem entre els vuit primers. A tots ens hauria agradat d’una celebració com la del Bilbao però hem d’estar contents perquè l’equip ha fet moltes coses bé per arribar on està».

El sorteig dels emparellaments es durà a terme avui al migdia a Màlaga i el presentarà Ibai Llanos

En la mateixa línia, el jugador Nacho Llovet va valorar que «sabem la dificultat que té sempre classificar-se, aquest any sembla que gairebé més que mai, amb equips d’Eurolliga que s’han quedat fora i una lluita fins a l’últim dia de molts equips. És un orgull i una satisfacció poder participar-hi. Fa tres setmanes sabíem que teníem tres últims partits i que depeníem de nosaltres. Les dues victòries amb ampli average, tant amb el Joventut com amb el Saragossa, han estat clau i al final ens han permès, amb el petit entrebanc a Manresa, classificar-nos. Hem hagut de mirar altres partits però ens hi hem ficat per mèrits propis, que no ho podem oblidar».

De cara a la competició, va expressar que «cap pressió i a gaudir. Hi anem a intentar aprofitar l’oportunitat. És difícil i els jugadors que fa més anys que juguem a l’ACB sabem la dificultat que té i la diversió que suposa, però anirem a guanyar, per descomptat».

Navarro: «Ens hauria agradat una celebració com la del Bilbao però hem d’estar contents perquè hem fet moltes coses bé»

Per la seva part, el director general del club, Francesc Solana, va expressar que «estem molt contents d’haver aconseguit per segona vegada, des que hem tornat a l’ACB, anar a la Copa del Rei. És una temporada on la lliga està molt competida i hi ha molta igualtat, i podem estar orgullosos i contents d’haver entrat entre els vuit equips que disputaran la competició. Seran dates molt importants per al nostre país, per la repercussió que té i ho hem de gaudir amb la nostra gent». 

Objectius

Amb la gesta d’ahir, el club ha esborrat una de les tasques dels deures que es van imposar quan va començar el curs, i ho ha fet malgrat les dificultats del camí. «Hem complert dos objectius: primer vam entrar al Top16 i ara, a la Copa. Crec que estem en la lliga més competitiva dels últims anys i crec que això té molt mèrit. En l’últim mes i mig hem estat jugant sense el nostre jugador de referència i al voltant de qui s’ha construït l’equip: el Moussa. Hem canviat moltes coses i hem hagut de jugar d’una manera diferent, i això amb les baixes afegides de Tyson i Bandja. La capacitat de l’equip de reinventar-se durant la temporada és tot un mèrit», apuntava Navarro.

L’ovella negra del sorteig

Llovet: «Hem hagut de mirar altres partits però ens hi hem ficat per mèrits propis, que no ho podem oblidar»

Avui a les 12.00 hores es realitzarà el sorteig però Llovet té clar el rival a qui no vol enfrontar-se: «El Madrid és l’equip que ha estat dominant els últims anys i que, a banda de totes les estrelles que tenen, és un equip molt rodat i que fa molts anys que treballen junts. Crec que és l’equip que està demostrant el màxim nivell però, de totes maneres, crec que en un partit pot passar qualsevol cosa amb tots els rivals. Demà [Avui] ho veurem».

El tècnic, però, va ampliar el focus: «En aquesta competició, i especialment a la Copa, pot passar de tot. Però la veritat és que Reial Madrid i Barcelona són dos equips que estan per sobre de la resta, a priori. Perquè hem vist un Tenerife espectacular a Saragossa i el Saragossa està increïble... Ara estem a la Copa i crec que hem de gaudir, sense oblidar-nos que també hi anem a competir. Qualsevol rival serà difícil però abans tenim quatre partits d’EuroCup i quatre més de Lliga, ens hem de centrar en aquests vuit partits primer».

PUBLICITAT
PUBLICITAT