Encamp

L’Espanyol B conquereix el Prada de Moles davant d’un FC Andorra glaçat

Els tricolor arrenquen la segona volta amb una derrota dura contra un filial en molt bona forma

Per Anna Ribas

Jilmar Torres en un moment del partit d’ahir.
Jilmar Torres en un moment del partit d’ahir. | @fcandorra

L’FC Andorra es va quedar de pedra, o més aviat de gel, davant de l’Espanyol B. Els blanc-i-blaus es van convertir en el primer rival capaç de guanyar al Prada de Moles a la lliga, i ho van fer demostrant un alt nivell de joc en un partit en què els locals no es van sentir còmodes, sobretot a la primera part.

Durant els primers minuts de partit els dos equips es prenien les mides. El joc estava bastant igualat i els dos equips eren capaços de fer arribades però el joc tenia poca profunditat. Tot i que la possessió era tricolor, l’Espanyol s’apropava amb més perill. De fet, Moha Ezzarfani desbordava per la banda esquerra però els porters no van haver de treballar gaire durant els primers compassos de partit. Al minut 23, la situació canviava per complet i Ferran Jutglà avançava els visitants amb una pilota aturada que rebia en el punt de penal després d’un rebot dins l’àrea. Era la primera ocasió dels blanc-i-blaus, tot i que Jutglà va dubtar abans de xutar, la pilota anava al fons de la xarxa i l’Andorra es quedava glaçat, com el terreny de joc del Prada de Moles, que ahir va plantejar grans dificultats als jugadors.

Amb el gol, els rivals van agafar embranzida i Ezzarfani ho provava al 25, però Ratti l’aturava. Al 32 hi tornava però, en aquesta ocasió, la pilota anava a fora. En els tricolors, Moha i Moussa se sentien incòmodes i els costava generar des de les bandes i el primer xut a porta arribava al 38 de les botes de Riverola, en una falta directa que va aturar sense gaire dificultat Adrián López. Els del Principat arribaven tard a les pressions, més pendents per la inestabilitat del camp que del joc en si. Al 42, Riverola tornava a tenir una oportunitat d’igualar el marcador. En aquest cas xutava des de la frontal de l’àrea, però la pilota s’escapava de ben poc.

Els jugadors desfilaven pel túnel de vestidors amb el 0-1 a l’electrònic, un resultat que tot just arrencar la segona part canviaria. Al 47 i en una jugada virtuosa, Melamed es va desfer de diversos defensors i va transformar el xut en el 0-2. Els de Gabri García reaccionaven i generaven més ocasions, es deixava veure tímidament l’FC Andorra de sempre, però l’encert no formava part del seu joc associatiu. Moussa es deslliurava dels defensors al lateral de l’àrea i buscava a Casadesús però Adri es tirava a terra per capturar la pilota. Tres minuts més tard, Riverola xutava una falta que Gaffoor rematava amb el cap i la pilota s’estavellava al travesser. Gabri optava per fer un all-in en atac i canviava Vilanova per Iker, assumint un gran risc en la defensa.

Al 55, Ratti feia una gran aturada sota pals després que el tàndem Melamed-Jutglà intentés una passada de la mort. El filial generava molt perill en les transicions, complicant la feina dels tricolor a la contra. Al 60, Moha provava el xut i la defensa el refusava. Quatre minuts més tard, una rematada de cap de Casadesús anava al pal. Al 71 ho provava Pol Lozano per part dels blanc-i-blaus, i va estar a punt de fer el tercer però Ratti l’aturava i la pilota anava al pal. Iker Goujón va tenir un parell de passades bones dins de l’àrea que no es van poder materialitzar i, a mesura que passaven els minuts, les jugades eren cada vegada més desesperades. Però l’Espanyol seguia centrat i al 87 Alberto Fernández va provar el xut i, tot i el refús de Ratti, en el segon intent va posar la cirereta amb el 0-3. L’Andorra arrenca la segona volta amb una derrota dura.

El vestidor

García: «El comú ha d’estar molt atent»

Va reconèixer que l’equip no va estar al seu nivell i que, per contra, «l’Espanyol B ha estat superior i ha fet moltes coses bé». Així mateix, va indicar que un dels problemes va ser l’estat del terreny de joc, que estava glaçat: «No pot ser una excusa però ens ha afectat més a nosaltres que a ells». «Moha i Moussa, que sempre ens donen molt, no s’han sentit còmodes», afegia. És per això que va reclamar que «el comú ha d’estar més atent. Estem en una categoria seriosa i tots hem de fer esforços perquè tot estigui més controlat. Es van fer unes proves amb el rec que no s’haurien d’haver fet quan es van fer».

Marchán: «No ens ha de servir d’excusa»

«No ens hem sabut adaptar al terreny de joc, sobretot a l’inici del partit quan hi havia una part molt glaçada. Això ens ha afectat molt a la nostra forma de jugar perquè tenim extrems que proven molt l’u contra u. També crec que no ens ha de servir d’excusa, hi ha coses que no hem fet bé i ells també tenien el hàndicap del camp», afirmava. «L’Espanyol ha fet molt bé les coses i crec que hem de tornar a veure el partit i que en traurem molt bones conclusions, però sobretot hem de tenir més en compte els detalls en equips que ens poden transitar».