PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Marsol no descarta reclamar el cost total dels Serradells

L’asseguradora només pagarà el 70% de la despesa per l’incendi

Per El Periòdic

Els Serradells després de l'incendi.
Els Serradells després de l'incendi. | MARICEL BLANCH

El comú d’Andorra la Vella i les companyies d’assegurances van arribar a un acord a través del qual la corporació comunal rebrà, d’entrada, 4,2 milions d’euros d’indemnització pels danys patits en l’incendi de centre esportiu dels Serradells del novembre de l’any passat, el que representa el 70% de la despesa total, valorada en 6 milions.

Paral·lelament, el comú es «reserva el dret», tal com va explicar la cònsol major, Conxita Marsol, de reclamar a les companyies asseguradores del comú d’iniciar un procés judicial o arbitral per poder ser rescabalada d’1,8 milions d’euros més si finalment no hi ha un acord amb l’empresa (Progec) que estava fent les obres en el moment de l’incendi. 

La companyia asseguradora del comú va destacar que la pòlissa contractada no cobreix aquest import perquè «mentre s’està fent l’obra va a compte, càrrec i risc del constructor» els danys que es puguin ocasionar. De totes maneres, l’assessor del comú va dir que això és «interpretable» i que la pòlissa cobreix «tot l’edifici». Per aquest motiu, va manifestar Marsol, «el comú entén que no poden renunciar a reclamar» a la companyia d’assegurances comunal, que sembla que és el que aquesta «pretenia» inicialment. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT