PUBLICITAT

Andorra la Vella

Apapma es mostra en contra del telefèric del Pic de Carroi

L’associació exposa els impactes ambientals que l’obra pot provocar

Per El Periòdic

Paisatge que permet distingir el Pic de Carroi al fons.
Paisatge que permet distingir el Pic de Carroi al fons. | MARICEL BLANCH

L’Associació Protectora d’Animals, Plantes i Medi Ambient d’Andorra (Apapma) va publicar ahir un comunicat a la seva pàgina web exposant alguns dels arguments que la porten a oposar-se totalment al projecte del telefèric que té previst anar fins al Pic de Carroi, principalment per tots els impactes que aquesta «construcció faraònica», tal com ells ho descriuen, pot provocar cap al medi ambient. 

En la part inicial del comunicat l’entitat recorda algunes reunions mantingudes amb el Comú d’Andorra la Vella, la primera de les quals va servir per conèixer el projecte i alguns els seus detalls. En aquest punt, Apapma referma els seus dubtes davant l’estabilitat que pot oferir el territori, ja que s’han hagut d’impulsar mesures protectores per «evitar esllavissades que posin en perill multitud de construccions i persones al peu de dita muntanya». Una altra de les queixes són les molèsties que una obra d’aquesta magnitud pot provocar cap a les espècies que viuen en aquest paratge, com ara el gall del bosc, «una espècie protegida que té  una zona de reproducció allí mateix». 

El medi ambient, al centre

Un dels arguments més forts contra el telefèric prové de «la manca de legislació que protegeixi el medi ambient. A Andorra des de fa més d’un decenni portem denunciant a l’administració la manca d’una llei d’impacte ambiental d’estàndards europeus». Per tots els arguments exposats i «per la manca de legislació que permeti complir amb l’article 31 de la nostra constitució i, per tant, vetllar per l’interès nacional de tots i sobretot de les generacions futures, hem de dir: No al telefèric de Carroi!». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT