PUBLICITAT

Manresa

Derrota i a esperar

El BAXI Manresa s'imposa a la segona part i fa que el MoraBanc Andorra depengui de la derrota del Bilbao

Per Anna Ribas

Jou supera David Jelínek en un moment del partit.
Jou supera David Jelínek en un moment del partit. | ACB Photo / J. Alberch

El MoraBanc Andorra no ha trobat el bitllet daurat que l'havia de portar a Màlaga, però no està tot perdut: si el Barça guanya demà el Bilbao Basket, seran un equip més de la Copa del Rei. Els del Principat han viscut avui el dia de la marmota i han repetit una derrota tan dura com la del Badalona dimecres. Han protagonitzat una gran arrencada de partit que a mesura que passaven els minuts es difuminava cada vegada més i han acabat perdent autoritat al Nou Congost, on el Manresa ha sabut mantenir l'energia fins als darrers segons i s'ha imposat per 79-72.

Començava el partit i el salt inicial era pels locals, que no aconseguien transformar la possessió i, en la contra, Dejan Musli aconseguia obrir el marcador. Els visitants cometien dues faltes en menys d'un minut de partit i Sy ampliava la distància amb una esmaixada. Báez responia i anotava els primers punts per als del Bages, que també estaven nerviosos i cometien la quarta falta en poc més de tres minuts. Sy anotava dos tirs lliures i Todorovic en sumava un més. Llovet feia una safata imposant-se a la defensa local i establia el 2-9. Amb Kravish despertava el Manresa i Todorovic responia amb contundència des de la línia de 6,75 metres. El MoraBanc estava molt viu en el rebot i la tensió es respirava a l'ambient, no era per menys: la Copa estava en joc. Magarity i Tyson sumaven des de la línia de tirs lliures s'imposava un avantatge de vuit punts amb el 6-14. Pedro Martínez aturava el joc.

Paraules efectives

Les paraules de tècnic manresà causaven efecte en el joc dels locals i signaven un parcial de 10-2 on l'encert local contrastava amb la falta de punts i les pèrdues dels del Principat. Magarity i Nelson sumaven de tres en tres i Tomàs i una altra vegada Nelson igualaven el marcador a 16. Ibon Navarro es veia obligat a parar l'embranzida local abans d'acabar el primer temps, però l'efecte no es va notar fins a la represa, on els tricolor van enllaçar tres cistelles consecutives: Jelínek, Musli i Walker recuperaven les regnes i feien que els visitants s'avancessin de sis punts. Mitrovic i Vaulet responien els del Principat i els deixaven clar que, si volien guanyar, haurien de lluitar.

Les faltes continuaven sent un problema durant el segon temps i, de sobte, el partit es jugava des de la línia de tres: Sy, Nelson, Jelínek i Jou. 29-30. Llovet intentava ampliar la distància però dos lliures de Nelson feien que els manresans seguissin a prop. Jelínek anotava un altre triple i Llovet feia una esmaixada que imposava el 31-37. S'arribava a la mitja part després de dos lliures de Kravish i dos més de Hannah.

Estira-i-arronsa

Arrencava la segona part del partit i dos triples rivals igualaven el marcador a 39, però els de Martínez no en tenien prou i s'avançaven per primera vegada al marcador amb una cistella de Kravish. Apareixia Musli, molt despert avui, i no només igualava sinó que recuperava l'avantatge. 41-43. Walker intentava ampliar distàncies però Czvetkovic es carregava l'equip a les espatlles i emmascarava una gran esmaixada de Sy. 47-47. Walker anotava un triple i Báez es deixava veure pel retrovisor.

Tot seguit, Llovet fallava tres tirs lliures, només n'anotava un però, tot i això, agafava la iniciativa i feia dues cistelles consecutives. Però Dulkys anotava un triple que convertia l'últim quart en decisiu: 54-55.

S'imposen

Kravish anotava sis punts en poc segons i Massenat intentava minvar l'avantatge del Manresa. Senglin i Tyson també s'hi esforçaven i, fins i tot, Todorovic anotava un triple. 62-64. Però els locals estaven imparables i s'exhibien davant la seva afició. A poc menys de tres minuts del final, els tricolor estaven cinc punts per sota, i la diferència es va anar ampliant. Els locals doblaven la intensitat dels del Principat i aquests, veient com se'ls escapava la Copa de les mans, perdien l'encert. Tot i això, dos lliures de Hannah i un 2+1 de Jelínek van poder retallar els nou punts que separaven els dos equips. I Vaulet va sentenciar el partit amb una esmaixada que va imposar el 79-72.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT