PUBLICITAT

Andorra la Vella

Amb la Copa a tocar

El MoraBanc Andorra s’enfronta a la pista més calenta de la Lliga Endesa per guanyar el bitllet a Màlaga

Per Anna Ribas

L'equip celebra una victòria a casa.
L'equip celebra una victòria a casa. | BCA

Copa del Rei. Tres paraules que conformen el somni del MoraBanc Andorra i, per assolir-lo, toca superar una última prova: vèncer el BAXI Manresa en una de les pistes més complicades de l’ACB. Avui a les 20.30 hores el Nou Congost acollirà un duel que tanca la primera volta de la competició i que pot catapultar els del Principat cap a Màlaga i evitar que depenguin dels rivals més directes per la seva classificació. Així doncs, està clar que l’enfrontament d’aquest vespre no només té un component físic, la part emocional està més que assegurada. 

En aquest sentit, l’entrenador adjunt, Paco Vázquez va expressar que «hem de pensar que només és un partit de bàsquet i no obsessionar-nos amb el resultat o la conseqüència del duel. Segur que al principi hi ha nervis però després no serà per tant. Anem allà a competir i, si fem les coses bé, tindrem opcions de guanyar. Si perdem, ja veurem què passa i si no entrem a la Copa, seguirem treballant en les dues competicions com ho estem fent».

Els d’Ibon Navarro depenen d’ells mateixos per obtenir el bitllet a Màlaga i disputar la Copa del Rei

Per la seva part, el jugador David Walker va indicar que «mentalment ens hem de mostrar confiats i intentar entrar a la pista sense pressió perquè jugar massa tensos i pensar de més ens pot anar en contra. No ens hem de centrar en la Copa, encara que sigui inevitable pensar-hi, sinó en el que hem de fer: el rebot, córrer en les transicions i defensar. Quan juguem així, tenim opcions de guanyar». Sobre si seria un error pensar en el marge de punts que tenen si perden, va apuntar que «és difícil no pensar-hi perquè tots estem desitjant anar a la Copa, fa tres anys que no hi anem, però si guanyem no hem de pensar en els punts que ens permetrien estar dins. Hem de guanyar».

L’equip arriba al duel contra els del Bages després de patir una dura derrota contra el Joventut de Badalona dimecres a l’EuroCup. «Va fer mal perquè van passar moltes coses que no teníem previstes al guió i això ens va trastocar tot i haver dominat el partit. Un cop passat aquest tràngol només hem de pensar que serà un partit complicat perquè és una pista molt calenta i han guanyat els quatre últims partits de l’ACB. Crec que és l’equip on la relació entre el pressupost i el joc és el millor de la lliga. D’altra banda, tenen jugadors nous que s’han convertit en elements clau, tots aporten», comentava Vázquez. 

Segons el tècnic, la Penya va trastocar el guió previst, i el Manresa és un equip a qui també se li dona bé guanyar als últims minuts. És per això que va considerar que «són factors que no podem controlar i que hem de treballar per intentar que no passi. Crec que aquestes situacions ens permeten millorar i intentarem que aquests elements que no podem controlar no ens afectin».

Walker va fer una exhibició que no es va veure recompensada en el duel de l’EuroCup i últimament està demostrant que es troba en molt bona forma: «em sento molt bé, físicament m’hi he sentit durant tota la temporada però crec que ara he tingut més ocasions per fer-me un lloc, er més agressiu i tirar. Intentaré seguir amb aquesta línia però no només em vull centrar en la part ofensiva sinó que també vull esforçar-me en la defensa».

Baixes

Moussa Diagne segueix recuperant-se de la seva lesió i des del club indiquen que s’esperaran que pugui jugar sense riscos. Pels del Bages, Pérez i Ferrari són baixa mentre que Toolson és dubte. L’americà és una de les peces clau del Manresa i un dels responsables de les darreres victòries a l’últim minut. És per això que Vázquez va afirmar que «els afectarà més a ells que a nosaltres. Nosaltres també tenim baixes importants com la de Moussa i hi ha dos jugadors que s’acaben de reincorporar a l’equip. Tot i això, sabem que ens trobarem a un Manresa que, si alguna cosa ha demostrat aquest any, és que malgrat tots els inconvenients que ha tingut quant a lesions, se sap refer i guanyar. El Congost és un camp molt complicat i són un equip molt ben entrenat».

Les dades

El MoraBanc ha aconseguit guanyar en sis de les seves vuit visites al Congost. D’altra banda David Walker es troba a tres triples d’entrar al top 3 dels rànquings històrics del club i superar l’extricolor Andrew Albicy. 

Moussa Diagne se sotmet a les preguntes dels aficionats al ‘Todos Contra’

El pivot senegalès del MoraBanc Andorra, Moussa Diagne, serà el protagonista del programa de Movistar Plus ‘Todos Contra’. En aquesta plataforma, els aficionats del bàsquet podran utilitzar Twitter per formular preguntes al jugador a través de l’etiqueta #TodosContraMoussa. Diagne haurà de respondre en directe les més originals. El pivot se sotmetrà a l’interrogatori dilluns 13 a les 16.00 hores. De moment, li demanen què esmorza per tenir aquesta energia i per una de les seves aficions: regalar sabates als espectadors més menuts que s’apropen al pavelló per veure jugar l’equip.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT