PUBLICITAT

Andorra la Vella

Marsol defensa el compromís assolit per contractar Rossell

La cònsol afirma haver tancat un acord amb les asseguradores pels Serradells

La cònsol major, Conxita Marsol, i el cònsol menor, David Astrié.
La cònsol major, Conxita Marsol, i el cònsol menor, David Astrié. | Comú d\'Andorra la Vella / Tony Lara

La contractació de l’actual director del cos de Banders, Miquel Rossell, com a cap del servei de circulació de la capital es va forjar des de fa un any i mig, segons va desvetllar la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol. «Vam arribar a un acord. I soc una persona de paraula. Tinc el compromís amb tots els agents de circulació que els vaig dir que tindrien una persona preparada i competent per gestionar el departament», va assegurar Marsol, qui va defensar-se davant les crítiques del PS pel «nepotisme» de Rossell amb l’actual cònsol menor, David Astrié. 

En aquest sentit, Marsol va rebutjar el vincle familiar com un criteri que hagi d’influir en el procés de contractació. «No em condicionarà el fet que tingui una relació de parentesc amb alguna persona del comú. Tots sabem el que són les relacions de parentesc en aquest país i si anem a buscar les hemeroteques no crec que sigui el primer ni l’últim cas. A vegades abans de dir coses ens hem de mirar a casa nostra», va etzibar la cònsol major en al·lusió al PS.

Setze conselleries

La sessió de comú d’ahir va servir per definir l’estructuració de les conselleries, que en aquest mandat passaran de set a 16, un increment que Marsol va atribuir a que durant els propers quatre anys «moltes conselleries que abans estaven agrupades ara es treballaran separadament». Així doncs, la cònsol major serà alhora la consellera delegada de Planificació Urbanística i Circulació; mentre que Astrié assumirà les conselleries de Finances i de Serveis Públics. El conseller major, Miquel Canturri, liderarà Cultura i Promoció Turística; i el conseller menor, Gerard Estrella, serà el conseller de Sostenibilitat i Innovació. Meritxell Pujol passarà a assumir la conselleria de Social, mentre que Alain Cabanes serà el titular d’Esports i Joventut. Meritxell López estarà al capdavant de la nova conselleria de Desenvolupament Estratègic i comercial i de Projectes Participatius; i Letícia Teixeira encapçalarà Tràmits, Tributs i Deutors, i Recursos Humans. Per últim, Gerard Menardia serà el conseller d’Aparcaments i Patrimoni.

Pel que fa a l’oposició, la consellera del PS, Dolors Carmona, va posar de relleu el «compromís» per ser presents a les 16 comissions i va demanar a la corporació «més antelació»  a l’hora de trametre la informació, ja que «hem fet un repartiment i no sabem si s’ajusta perquè encara no està calendaritzat».

Altres projectes

D’altra banda, Marsol va anunciar la convocatòria d’una sessió de consell extraordinari per avui en el qual es tractarà l’acord assolit amb asseguradores per a la reconstrucció dels Serradells. Per últim, la cònsol major va confirmar haver rebut les signatures per la campanya contra el Pic de Carroi tot i que va reiterar la seva voluntat d’impulsar un projecte pel qual se senten «legitimats» de tirar endavant arran del resultat electoral. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT