PUBLICITAT

Canillo

El Comú de Canillo valora ser accionista del túnel d’Envalira

Entrarien a l’accionariat com a soci minoritari amb d’altres empreses

Per Elisabet Cortiles

Instants abans de l’inici de la sessió de comú de Canillo.
Instants abans de l’inici de la sessió de comú de Canillo. | E.C.

El nou cònsol major de Canillo, Francesc Camp, va anunciar ahir en la sessió de comú que estan estudiant formar part de l’accionariat del túnel d’Envalira. Després que el Consell de Ministres aprovés el canvi d’accionistes de la infraestructura, Camp va admetre que «estem valorant entrar-hi com a soci minoritari» i va afegir que «també hi ha d’altres empreses andorranes i de fora del Principat interessades en fer-ho».
 

La proposta, que venia de l’anterior comú, haurà de prendre forma les pròximes setmanes

Des de la corporació s’està ara estudiant els pros i els contres d’entrar a l’accionariat i quins beneficis tindria la decisió per a la parròquia. «Hem de tenir present que és la principal entrada nord que la gent té a Canillo», va recordar el cònsol major, que no va donar detalls del cost de l’operació però va admetre que la decisió es prendrà d’aquí a poques setmanes. Tot plegat, és una qüestió que la nova administració va trobar sobre la taula de l’anterior corporació.

Des de l’oposició, els consellers en minoria d’Objectiu Comú, van demanar que la mesura «s’estudiï amb precaució» i que se’ls faciliti tota la informació al respecte. També van recordar que en el cas que el Túnel d’Envalira necessiti un rescat, no hauria de ser el comú qui se’n faci càrrec.

PALAU DE GEL /
Un altre dels punts que el comú de Canillo va tractar va ser la negociació del nou contracte del Palau de Gel. Camp va explicar que la comissió negociadora encarregada de parlar amb la propietat està formada per ell mateix i el cònsol menor, Marc Casal. Aquest va ser el punt que més crítiques va rebre per part de l’oposició. «El 40% de la parròquia que ens va votar té dret a estar present a les negociacions del Palau de Gel», va denunciar Dolors Cabot per no tenir presència en les negociacions. Per la seva part, Camp va recordar que són converses que s’han de dur en privat i l’oposició serà informada degudament.

NOVES COMISSIONS /
La sessió també va servir per aprovar l’estructura de la corporació canillenca, conformada en set comissions. S’ha unificat la comissió de cultura amb la de turisme i la de joventut amb esports. Urbanisme seguirà tenint una de pròpia, així com Finances, mentre que Obres i Serveis estarà junta. El cònsol menor no en liderarà cap, però serà present a les de Finances, Obres i Serveis i Urbanisme. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT