PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Museu Fàbrica Reig bat el seu rècord de visitants

Fins a 21.616 persones es reuneixen a les mostres exhibides

Per El Periòdic

Maricel Blanch
Maricel Blanch | Maricel Blanch

Les propostes del Museu Fàbrica Reig, conegut fins al desembre passat com a Museu del Tabac, presentades al llarg del 2019 van tenir l’acceptació del públic, arribant a xifres mai assolides a l’espai museístic de Sant Julià de Lòria. Va aconseguir batre el seu rècord de visitants, amb 21.616 persones assistint a les diverses propostes que van presentar. En els 17 anys des de la seva obertura, mai s’havien assolit aquestes xifres.

El nombre de visitants ha seguit una línia ascendent des de la inauguració el 2003, sent els mesos que van de maig, juny i octubre com els de major afluència. Són 184.000 els visitants que acumula i durant aquest 2020 s’espera superar els 200.000. El 40% dels visitants van ser grups, el 49% particulars i famílies i l’11% escolars. Fins a 42 nacionalitats diferents van visitar les instal·lacions, sent els espanyols els més presents, significant el 55%. Els francesos van ser el 25% i els andorrans el 12%. Les marques que suposen el rècord són tant per a les exposicions temporals com a la permanent. El 60% dels visitants van visitar aquesta última, dedicada al tabac, el que representa un increment del 9% respecte de l’any anterior. Un 96% dels visitants van veure alguna de les quatre exposicions temporals realitzades al llarg de l’any: Som Biodiversitat (gener), Herois i superherois (febrer-juny), Retrospectiva Robert Capa (juny-novembre) i Fotografia científica. Luís Monje (novembre-desembre).

A més d’aquestes exhibicions programades, el Museu Fàbrica Reig va organitzar diverses activitats com jocs d’escapada, caps de setmana de cinema, presentacions de llibres, l’Olimpíada de matemàtiques, xerrades, conferències, visites guiades a les exposicions temporals, tallers de fotografia i un túnel del terror. També va prendre part en jornades de portes obertes que van portar sobretot públic andorrà, com el Dia Internacional dels Museus, Les Nits d’Estiu, les Jornades Europees de Patrimoni, el Mercat Medieval, el Dia Mundial del Turisme i les jornades Capalauredianes.

PUBLICITAT
PUBLICITAT