PUBLICITAT

Andorra la Vella

La FAF vol arribar a un acord amb Gea perquè es desvinculi de l’ens

Álvarez es manifesta «sorprès» per les recriminacions de la batlle i defensa la feina feta per Rodrigo

Per Miquel López-Egea

Tomas Gea durant una assemblea de la FAF.
Tomas Gea durant una assemblea de la FAF. | FAF

Fèlix Álvarez, president de la Federació Andorrana de Futbol (FAF), va comparèixer davant dels mitjans de comunicació després que es fes pública la imposició de mesures cautelars a Tomàs Gea, exsecretari general de l’entitat, que impedeixen que es pugui atansar a la seu de l’ens o mantenir contacte amb qualsevol membre de la causa de l’Operació Cautxú.

En aquest aspecte, Álvarez va comentar que «nosaltres sempre hem pensat que laboralment no es podia acomiadar a Gea» perquè «tenia un contracte en suspens». Així, va insistir en el fet que «la sorpresa va ser perquè en el moment que em vaig entrevistar amb la senyora batlle em va dir que desconeixia que encara estava en plantilla» i va afegir que «se’ns comentava que potser no havíem buscat els arguments perquè legalment sí que el podíem acomiadar». En aquesta línia, va revelar que «hem parlat amb els advocats per veure si podem trobar alguna manera de solucionar aquest tema» i que «veient el caràcter que està prenent això, el que intentarem és buscar algun acord amb Gea per veure si d’alguna manera podem dissoldre aquest contracte» de manera que «les dues parts no en surtin perjudicades».

A més, va criticar que «s’està incidint molt en el fet que tenim l’etiqueta de continuistes» i va subratllar que «des de la justícia donem la sensació que Gea, tot i estar privat de llibertat, encara podria tenir poder de decisió dins de l’operativa de la federació, però no ho veig així». «Quan entres en una situació com la nostra, amb una causa a les costelles, hem hagut d’anar amb decisions molt acurades i estudiades», es justificava i remarcava que «hem volgut ser prudents», encara que això, «des de la Batllia no es veu com una cosa positiva» perquè «el moment en el qual hi ha una causa oberta ens donaria la llibertat per poder prescindir el contracte d’aquesta persona».

Malgrat aquest fet, es va comprometre a «negociar-ho amb un interlocutor» perquè «no podem tenir contracte amb ell» i «no sabem com actuar», ja que «estem limitats». «Esperem al que ens diguin els advocats, però no plantegem fer un recurs, el que volem és fer una consulta a la Batllia per veure com podem actuar», aclaria.

«Sorpresa»

 D’altra banda, va reconèixer que «ens vam quedar sorpresos» perquè «se’ns ha recriminat el fet que no hem pres decisions i accions». «Fa poc temps que som a la junta i necessitem temps per treballar», insistia i reiterava que «tot ha estat molt madurat amb aspectes legals perquè quan entres en aquesta dinàmica el que no vols és que hi hagi res mal fet». «Ja se’ns està mirant amb lupa i el que volem és fer-ho bé», puntualitzava.

Rodrigo, nou secretari

A més, va confirmar que David Rodrigo, encausat pel cas, serà el secretari general. En aquesta línia, va comentar que «ens estan dient que el Tomàs podia intervenir però entenc que aquestes quatre persones que en un moment van estar implicades, també formen part de la plantilla de la FAF i fan tasques administratives» i que «sobta que un dels arguments que ens estan dient és que pugui manipular l’operativa de la FAF» perquè «també hi ha altres persones que van estar implicades en la causa i avui dia estan treballant i fent-ho bé». «No em consta que hi hagi cap irregularitat des que vam entrar», sentenciava i recordava que Rodrigo «quan va estar encausat es van presentar tots els documents justificatius, igual que la resta de companys».

Per un altre costat, va confirmar que Eloy Casals serà el director tècnic encara que «no és definitiu».

PUBLICITAT
PUBLICITAT