La il·lusió segueix intacta

• Després de dues derrotes, el River torna a guanyar i se situa tercer, tot i que el Prat Joventut el posa en dificultats
RAFA MORA

Howard, amb la pilota, va sumar ahir 14 punts, els mateixos que Àlex Ros i Pablo Sánchez. Foto: TONY LARA

El River Andorra va recuperar ahir la il·lusió i al mateix temps va fer que el seu públic tornés a pensar que, efectivament, és un equip dels grans de la LEB Plata. Ahir es presentava al Poliesportiu un Prat Joventut que havia de ser víctima dels andorrans, i tot i que va costar, la victòria es va quedar a casa, el que suposava per a l'entitat andorrana tornar a vèncer després de dues jornades sense fer-ho. Això sí, els alts i baixos van ser la tònica de tot el partit, i això encara va deixar alguns dubtes respecte a la capacitat local, la qual ahir va estar encapçalada en atac per un repartiment de rols entre els jugadors. La victòria situa el River tercer a la classificació, a només una victòria dels colíder, el Tíjola i el Clavijo.

El Prat va arrencar amb ganes de sorprendre i aviat es va posar 0-5 al marcador gràcies a un triple de Ventura que avisava. Amb tot, la reacció del River va ser immediata i en dos jugades es situar a un punt (4-5) i aquesta diferència la va saber mantenir tot esperant la seva oportunitat per posar-se per davant. Va ser quan Zamora va fer la seva, és a dir un triple –i els seus únics punts en tot el partit, ahir gris per ell amb 1 punt de valoració- i llavors el 9-7 va marcar la tendència habitual amb el conjunt local manant al marcador del Poliesportiu.

De fet, Piru Ros es va afegir tot seguit amb un altre triple (12-7), i la cosa va començar a agafar cos de victòria. Però… ¡què atrevits som els periodistes! Amb tot el que quedava… El Prat Joventut no havia vingut al Principat a rendir-se amb la primera estocada del River, així que del 12-7 es va passar al 12-11, amb un Todorovic que aglutinava l'esforç ofensiu dels catalans, juntament amb un Ventura multifuncional (tots dos es van repartir 22 i 10 punts, respectivament, al final del matx).

El River va veure que, o bé treballava, o bé l'ombra de la tercera derrota consecutiva tornaria a sobrevolar el pavelló. Així, l'equip va anar per feina i el marge del conjunt de Joan Peñarroya es va ampliar fins els vuit punts (22-14). El primer quart va acabar 27-19 gràcies a un triple en l'últim instant de Bassas, que va reduir els 11 punts amb que gaudia el River fins aquell moment.

El segon quart va tenir un River de dues cares. En la part inicial, els andorrans van obrir tant d'espai com per marxar de 10 (38-28), però un parcial de 0-7 per als visitants va fer molt mal a la banqueta local (38-35), que amb tot va aconseguir reaccionar amb dues bones accions de Rob Johnson i James Holmes (42-35). Barrera va respondre amb un triple i fins i tot el seu equip es va posar a dos punts(42-40) quan el River va fallar en atac i la resposta del Prat va ser agafar un rebot en atac amb la possessió gairebé esgotada, i provocar amb la seva cistella la ràbia de Peñarroya, que a la banqueta li pegava una puntada de peu a una tovallola i demanava temps mort. Amb tot, el següent atac per esgotar el temps abans del descans va servir per veure que Matalí no encertava en la recepció a la línia de tres i el seu intent de triple acabava en tap.

El tercer quart va arrencar amb igualtat, tanta que fins i tot el Prat va aconseguir superar el River amb 48-49, tot i que un contraatac de Holmes i un triple de Pablo Sánchez van recuperar la situació (55-49). Però com era un partit d'alts i baixos, el Prat va tornar a caure en el joc brut i va veure com l'últim quart es presentava just: 59-56. Aquí de nou la tònica va ser la mateixa, amb un River que fins i tot es va situar amb 12 de màxima diferència (79-67) després de dos contraatacs de Holmes que van obligar al Prat a demanar un temps mort i calma. La jugada els hi va sortir bé, perquè la reacció va ser dos triples de Barrera i la por al pavelló, tot i que la situació es va controlar per acabar 86-80, tornar a sumar una victòria i situar-se tercer.