Càstig a l’últim quart

El Joventut remunta en els darrers minuts a un MoraBanc que s’estrena al Top16 amb una derrota

Per Miquel López-Egea

Badja Sy en el partit contra el Joventut de Badalona.
Badja Sy en el partit contra el Joventut de Badalona. | David Grau / Joventut de Badalona

El MoraBanc Andorra no va poder estrenar-se ahir al Top16 de l’EuroCup amb una victòria i va patir una derrota en el darrer quart del partit contra el Joventut de Badalona, que va saber remuntar per castigar finalment als tricolor i acabar amb la seva ratxa. El resultat va ser de 90 a 87. Els 26 punts de Walker no van servir per sumar una victòria.  El MoraBanc va fer un començament molt fort, controlant el rebot i anant per davant en el marcador. Els del Principat estaven tenint molt encert des del triple, anotant-ne set, de manera que es van aconseguir escapar en el marcador. Quan faltaven cinc minuts per acabar el primer quart, Dejan Todorovic, impecable, va anotar dos triples consecutius que donaven vuit punts d’avantatge. Després hi va haver molta intensitat per les parts i juntament amb una bona defensa, trobant els espais i provocant pèrdues a la Penya van aconseguir fins a 16 punts d’avantatge, amb un 16 a 32 en el marcador. Tot semblava propici. En aquell moment.

En el segon quart, els locals van començar retallant distàncies amb un triple per part de Dimitrijevic, de manera que van fer un inici molt intens, retallant distàncies i buscant els petits errors dels del Principat, que no aconseguien anotar mentre passaven els minuts i rebien un parcial de 10 a 2 en tres minuts, fet que els desconcentrava.

Però aquesta situació va ser passatgera perquè en un moment, de la mà de David Walker, va tornar l’encert. I, amb ell, les bones distàncies. I la confiança. El MoraBanc, en aquest segon quart, va anar de menys a més, fent un esforç mental, de manera que van seguir oferint un bon joc, imposant-se a la reacció dels verd-i-negres, amb una forta defensa, podent córrer i fent circular la pilota. Així, al descans el resultat era de 36 a 48, després que el MoraBanc veies a Bandja Sy desqualificat per doble tècnica, fet que li suposava un contratemps.

A la represa, els del Principat van continuar amb el seu magnànim encert, de manera que seguien ampliant les distàncies. Però els locals estaven a l’aguait. Vigilant. Aguantant els cops del MoraBanc, que responia però no sentenciava. El resultat quan faltaven deu minuts per al final era de 58 a 64. Per tant, amb un marcador obert tot era possible, fet que obligava als del Principat a espavilar, encara que el Joventut va saber retallar les distàncies. Els tricolor havien de treballar per no evitar una desgràcia a les acaballes de l’enfrontament perquè quan faltava un minut i mig el Joventut va empatar. Drama. Tot i haver dominat tota l’estona, tot havia de començar de nou. Això va ser letal pels del Principat que es van veure superats pels nervis i es van desmotivar. No van saber respondre i tampoc anotar. El càstig al darrer quart va ser massa gran.

Dejan Todorovic: «La derrota ens fa molt de mal»

Dejan Todorovic, va explicar que «el partit s’escapa per detalls, concentració i els rebots ofensius que ens agafen al final». «Hem fallat tirs lliures que darrerament ens costen», comentava i assegurava que «ens fa molt mal» però que «no hi ha molt de temps per pensar». «Hem de seguir endavant, el més important és que hem jugat bé però hem de millorar els petits detalls i ho farem de cara al pròxim enfrontament», sentenciava.