PUBLICITAT

Llovera acaba la quarta etapa en 17a posició

El pilot andorrà no pateix cap canvi a la general tot i patir dues burxades

Per El Periòdic

Albert Llovera, durant la quarta etapa del Dakar.
Albert Llovera, durant la quarta etapa del Dakar. | FotoEsport

Amb un temps de 5.30.47 hores, Albert Llovera, Marc Torres i Ferran Marco van aconseguir acabar en la 17a posició de la quarta etapa del Dakar, que comptava amb 453 cronometrats entre Neom i Al-Ula.

Per tant, els components de l’Iveco del Team de Rooy-Petronas van completar una etapa en la qual van punxar dues vegades, en el mateix lloc, i van poder fer la part final controlant el pilotatge sobre unes pistes molt trencades i sense roda de recanvi. En la fase inicial de l’especial, van mantenir un excel·lent ritme que els va permetre aguantar la posició de sortida, és a dir, entre els 15 millors. Les dificultats van aparèixer entre els quilòmetres 243 i 296, en aquest interval de la cronometrada van perdre 40 segons per les burxades, un temps que els va fer baixar fins a la 20a posició. Una vegada superat l’incident, van tornar la normalitat malgrat tenir l’obligació de no tornar a punxar.

Per tant, Llovera va quedar a 1.14.04 hores d’Anton Shimalov, que va marcar un temps de 4.15.43. Pel que fa a la classificació general, el pilot del Principat ocupa la 15a posició, amb un temps de 18.52.02, a 2.57.19 d’Andrei Karginov, que ocupa la primera posició. Siarhei Viazovich és segon, a 10.43 minuts mentre que Shimalov ocupa la tercera posició, a 15.02. Els Kamaz van prendre el comandament de l’etapa, en concret Karginov ben secundat per Shibalov. Van posar contra les cordes al líder fins ara de la categoria, Siarhel Viazovich (Maz).
«L’home és l’únic animal que ensopega dues vegades amb la mateixa pedra, després d’aquesta jornada no em queda cap dubte», comentava Llovera i destacava que «a part d’això estem molt contents, hem fet una etapa fregant la perfecció tant en pilotatge com en navegació». «Sense l’incident esmentat hauríem estat molt amunt», remarcava i afegia que «durant l’etapa ens hem recordat de David Castera (director esportiu d’ASO). Tampoc hi ha cap dubte que el Dakar torna als seus orígens».

Per un altre costat, Cyril Despres va prendre part de l’etapa però ja fora de la competició, després que el dia anterior no pogués completar l’especial a causa de trencar el motor del seu buggy.

Muntanyes de sorra

En l’etapa d’avui, que es disputa entre Al-Ula i Ha-Il, amb un total de 564 quilòmetres, dels quals 353 cronometrats, les dunes es convertiran en muntanyes de sorra. Els grans descensos amb arbres aïllats, obligaran els pilots a fer punteria per superar-los sense incidències. A més, les grans roques que es trobaran en el traçat poden ser una bona referència per a les tripulacions.

PUBLICITAT
PUBLICITAT