PUBLICITAT

La Batllia impedeix que Gea torni com a secretari general de la FAF

Álvarez assegura que «ens trasllada la responsabilitat de valorar si tenim arguments per acomiadar-lo»

Per Miquel López-Egea

Tomàs Gea.
Tomàs Gea. | FAF

Tomàs Gea, de moment, no podrà tornar a ser secretari general de la Federació Andorrana de Futbol (FAF) després que la batlle instructora de l’Operació Cautxú decidís ahir imposar-li mesures cautelars. Per tant, Gea ni es podrà atansar a la seu de l’entitat ni podrà tenir cap contacte amb els treballadors o els membres de la junta de l’ens. La decisió arriba després que el passat 19 de desembre es conegués la voluntat de la junta actual de l’entitat de reincorporar-lo en el càrrec que fins ara ha ocupat, en funcions, Teresa Figueras.

En aquest sentit, Gea va ser convocat ahir al matí a la Batllia i se li va fer entrega de l’aute en el qual se li notificava la seva nova situació, després de quedar en llibertat provisional sense condicions i d’haver passat quatre mesos en arrest domiciliari per aquesta investigació policial.
Per tant, la batlle, que en el seu moment va considerar que la FAF «és la perjudicada dels fets» i que resultava «paradoxal que Gea obtingués informació i documentació social per a la seva defensa sense cap requeriment formal a través de les autoritats» i que «això revelava el seu grau d’influència en l’organització tot i trobar-se privat de llibertat», va decidir fer alguns canvis en l’aute inicial. A més, cal recordar que en el del 26 de juliol del 2019, la batlle va recordar que es podria revelar «la presència d’una xarxa de persones al si de la FAF que podrien cooperar conjuntament en espoliar l’associació o en encobrir l’espoli a canvi d’avantatges». 

Prescindir dels seus serveis

Fèlix Álvarez, president de l’entitat, va explicar a EL PERIÒDIC que la batlle «ens trasllada a nosaltres la responsabilitat de valorar si tenim arguments per poder-lo acomiadar o per veure que fem perquè amb les mesures no ens han acabat d’aclarir res». En aquest sentit, va explicar que volen saber «si realment podem fer el tràmit d’acomiadar el Tomàs perquè laboralment està en plantilla» i que volen «que ens diguin si ho podem fer amb una causa justificativa per no cometre cap il·legalitat en l’àmbit laboral».

D’altra banda, aquesta decisió implica que David Rodrigo, fins ara director tècnic de l’entitat, que es troba encausat per l’Operació Cautxú, assumeixi el càrrec. Malgrat això, la junta directiva de l’ens es reunirà durant la jornada d’avui per analitzar els fets i veure quins són els pròxims passos que portaran a terme.

PUBLICITAT
PUBLICITAT