PUBLICITAT

Andorra la Vella

Una societat amb capital estranger gestionarà el túnel d’Envalira

El canvi no ha de comportar la pèrdua de llocs de treball ni cap increment de les tarifes actuals

Per Laura Cugat Ruiz

El Túnel d’Envalira a l’hivern, en una imatge d’arxiu.
El Túnel d’Envalira a l’hivern, en una imatge d’arxiu. | Tony Lara

El Consell de Ministres va aprovar ahir, a proposta del titular d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, el canvi integral d’accionariat de la societat concessionària del túnel d’Envalira entre privats. D’aquesta manera, i tal com marca el contracte de concessió administrativa, el Govern ha d’autoritzar de manera prèvia totes les transmissions d’accions i pot concedir o no l’autorització de manera discrecional. Els accionistes de la infraestructura fins ara, Globalvia, Andbank i BBVA, van sol·licitar al Govern la possibilitat de traspassar la totalitat de les accions a la societat andorrana NdG Envalira Invest SLU, convertida en nova accionista. Segons el ministre Portaveu, Eric Jover, al darrere hi ha hagut una «inversió estrangera», sense donar gaires més detalls al respecte. 

En vista de la documentació presentada per la societat aspirant, el Govern va decidir autoritzar el canvi del 100% de les accions. La nova concessionària mantindrà l’equip professional actual i manifesta la capacitat per dur a terme satisfactòriament la gestió, explotació i manteniment del túnel d’Envalira. En aquest sentit, Jover va refermar ahir en el marc de la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que aquesta modificació en l’accionariat del túnel «no implicaria canvis en els llocs de treball de la concessionària i que, a més, es mantindrien les tarifes i les clàusules» que hi ha vigents actualment.

Seguint en aquesta línia, el Govern també ressalta que el canvi de concessió no implicarà a la clàusula existent d’obertura del peatge quan el port estigui tancat. Per tant, segons la perspectiva que va compartir ahir el ministre, aquest fet no ha de comportar cap impacte en la qualitat del servei ni en els treballadors que hi estan vinculats. De la mateixa manera que estava establert fins a la data, el nou contracte de concessió administrativa obliga el concessionari a mantenir subscrites pòlisses de responsabilitat civil, d’àmplies cobertures. Així mateix, també estableix un règim sancionador que el Govern pot aplicar en cas d’incompliments i deficiències per part del concessionari.

Els accionistes

Segons informa la pàgina web Lokinn, la nova accionista de la societat concessionària del túnel d’Envalira es tracta d’una societat limitada que té el domicili social instaurat a València. Segons la publicació, la data de constitució de la societat va ser el 20 de maig de l’any passat.  

Pel que fa als accionistes que hi havia fins ara, Globalvia és una companyia que s’encarrega de la gestió de concessions d’infraestructures de transport, tal com apunta el seu web. L’empresa es va constituir el 2007 i, juntament amb tres fons internacionals com a accionistes, gestiona 26 projectes internacionals que posen el focus en les autopistes i els ferrocarrils. Els altres anteriors accionistes són les companyies bancàries Andbank i BBVA. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT