El Matecosa salva un punt contra el Lusitans (1-1)

• L'equip de Ferreros conserva el lideratge però Pidasa i Escale s'apropen
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Cardoso pressionat per Quim Salvat, ahir. Foto: TONY LARA

El Matecosa va sortir viu ahir d'Aixovall. L'equip de Julio Ferreros va jugar gairebé una hora en inferioritat numèrica contra el Construccions la Posa Lusitans i va poder salvar un punt (1-1) que el permet mantenir el lideratge. Escale i Pidasa, però, no van fallar i s'han apropat de tal manera que entre primer i quart hi han tres punts de diferència.

El partit va començar sota zero com el clima, però va acabar de manera trepidant. La primera part va tenir dos punts a comentar: un al minut 10, per una falta directa que Varela, lleugerament escorat a la dreta des de la frontal, va enviar a l'escaire del pal curt per fer el 0-1; l'altre, una entrada per darrere de Víctor Hugo al minut 36 que va suposar la vermella directa. Això va canviar el signe del partit i si el Lusitans ja estava plantant cara, des de llavors es va fer amo i senyor de la pilota.

En la represa no va trigar gaire a amenaçar la imbatibilitat de Friday. Raya va obrir la veda d'ocasions per als de Vicens Marqués amb un xut al travesser en el minut 51 que en el rebuig Luís va tornar a rematar i Walter va salvar el gol a la mateixa línia. Al 53 Baixinho va xutar ras des de la frontal i Friday va aturar amb problemes. El Matecosa estava patint perquè el Lusitans jugava amb dos extrems i dos puntes o directament amb tres davanters pel centre: Pedro, Raya i Felipe; Ferreros va reaccionar i va donar entrada al lateral Yael pel davanter Iguacel. Ni amb més defenses va evitar el Matecosa que continués l'allau d'ocasions. Quim Salvat va tenir el 0-2 en un mà a mà que va resoldre Andrés; el Lusitans seguia viu i Veloso va marcar al minut 66 en fora de joc però en la següent acció, en una falta idèntica a la de Varela, Luís la va clavar a l'escaire per fer l'1-1. Després Raya va reclamar dos penals, Luís va xutar a la creueta al minut 79 i al 80 una vaselina de Gravet després que Friday sortís a rebutjar una pilota va acabar al travesser. Al final, demanant l'hora, el Matecosa havia patit amb èxit.

Escale i Pidasa van deixar patent una setmana més l'enorme diferència entre els quatre primers i els quatre últims. Els dos equips colomencs van despatxar els seus compromisos amb golejades de pati de col·legi. L'equip de Lluís Miquel Aloy va quedar 8-0 amb el Construccions Modernes Inter d'Escaldes en un duel que al minut 20 ja guanyava 3-0 amb gols de Boris (4'), Rubio (10') i Rodrigo (20'). Van completar la golejada de nou Rodrigo (54) i Boris (61'), i Bernat amb un hat-trick (68', 72' i 77).

El Pidasa tampoc no va tenir feina contra l'Encamp. 0-9 amb dos gols de Beto (2' i 69'), quatre de Chancha (11', 31', 56' i 61'), Xinos (49'), Genís (55') i Renato (62').

L'únic duel entre equips de la zona baixa ha deixat l'Encamp com a cuer en solitari. Bar la Fira d'Andorra Casa del Benfica i Gestions JR Principat van empatar 0-0 i no obstant això entre el cinquè –Construccions Modernes– i l'últim –Encamp– la diferència continua sent mínima i idèntica a la dels de la part alta: de tres punts.