PUBLICITAT

El fred fa estralls, però és el que hi ha

RAFA MORA
Periodic
Ros es treu els guants abans de sortir al camp. Foto: TONY LARA

Escric aquesta pàgina des del Poliesportiu d'Andorra. He arribat mitja hora abans que comenci el partit de bàsquet entre el River i el Prat Joventut, i els dos equips ja escalfen a la pista. Àlex Piru Ros ho fa amb guants… Amb tot, com que he vingut caminant des de la redacció d'EL PERIÒDIC, tinc ganes de treure'm la jaqueta i quedar-me en jersei, perquè el meu cos està calent després de 15 minuts de passejada.

El sistema de calefacció que existeix al pavelló data de quan es va construir aquest edifici, és a dir, gairebé 25 anys. Els pocs canvis que s'han fet en aquesta instal·lació han estat uns extractors nous que es van posar l'any passat per abaixar la sortida de l'aire calent, el qual, per cert, cal recordar que puja. Els dos extractors estan als laterals de les graderies, són de xapa, grisos, grans, i substitueixen d'altres que hi eren al sostre, molt més dalt. En realitat, escalfen de mica en mica, però escalfen, perquè el termòmetre que hi ha a l'entrada a la pista assenyala 12,5 graus a les 17.00 de la tarda. Al carrer, 4 graus.

Comença el matx amb Andreu Matalí amb una protecció als dits, la mateixa que Rafa Casals, que és a la banqueta, on també hi és James Holmes, que en porta una vena una mica més cridanera a la mà esquerra. Tots tres han estat víctimes la darrera setmana de sengles fissures i una capsulitis als dits per culpa del fred.

Abans del matx, he conversat amb algunes persones que em posen al dia. Els aparells s'apaguen a les 23.00 de la nit i s'engeguen automàticament a les 9.00 del matí. És clar que no cal ser molt llest per fer-se una idea de la temperatura que hi ha a la pista a les 10.00, quan l'obsoleta maquinària del Poliesportiu porta només una hora en marxa i els jugadors i tècnics del River, un dia normal entre setmana, es disposen a iniciar la primera sessió d'entrenament de la jornada. Stalingrad en essència, però sense bales.

Alguns dels dirigents del club, clarament preocupats amb el problema que provoca el fred en els jugadors i les possibles -i reals- lesions, asseguren que s'han posat en contacte amb el departament d'Esports del Govern per buscar una solució. La resposta, diuen, ha estat dir que és el que hi ha.

I el que hi ha és una instal·lació amb un manteniment pèssim. De fet, segons algunes fonts consultades, gran part de la despesa pressupostària que ha d'haver pel manteniment s'utilitza per altres coses, la qual cosa és, a més d'indecent, irregular. Ahir, dia de partit del River, els encarregats de manteniment del Poliesportiu van engegar la calefacció a les 12.00, perquè abans tota l'energia estava destinada al pavelló Joan Alay, on hi era la canalla també en competició, jugant-se també el tipo contra el fred. Un detall: a l'hora de posar les pancartes de publicitat al pavelló abans del matx del River, els operaris es van haver d'esforçar per estirar-les, dretes com estaven de la glaçada.

A les 16.30, en arribar al Poliesportiu, jo tenia calor, però devia ser per la passejada des de la redacció, perquè en acabar aquestes línies ja porto la jaqueta posada i miro als meus companys de la premsa amb cara de circumstàncies. Però ja sabem: és el que hi ha.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT