PUBLICITAT

El PS demana més mesures per reduir l’alcohol al volant

El Govern haurà de respondre el pròxim 16 de gener

Per El Periòdic

Pere López i Roger Padreny al Consell General.
Pere López i Roger Padreny al Consell General. | PS

El conseller general del grup parlamentari socialdemòcrata, Roger Padreny, va presentar ahir una pregunta oral per demanar quines mesures durà a terme el Govern per reduir el nombre de conductors sota els efectes de l’alcohol i les drogues al volant. 

D’aquesta manera, el grup de la minoria lamenta que les campanyes per reduir l’ús del consum de begudes alcohòliques i fàrmacs al volant no van suposar una millora respecte als resultats obtinguts en el passat. En aquest sentit, des del PS destaquen que el balanç de detencions dels anys 2017, 2018 i 2019 evidencia «una tendència positiva del nombre de detencions de persones que conduïen sota els efectes de l’alcohol i les drogues». A més, apunten que les dades de les detencions del Cos de Policia evidencien quins són els perfils d’infractors que condueixen sota els efectes de substàncies tòxiques.

El Butlletí del Consell General també va publicar les altes preguntes presentades pel PS, com la de Pere López, que va demanar sobre la participació i l’abstenció electorals de les últimes eleccions comunals viscudes al Principat. De fet, el passat 15 de desembre, l’abstenció va ser d’un 56,5% a escala nacional mentre que a Andorra la Vella va baixar fins al 48,9%. Per la seva part, el conseller Carles Sánchez va preguntar per l’estat de redacció de les diferents disposicions reglamentàries necessàries pel desplegament de la Llei 21/2018, del 13 de setembre, d’impuls de la transició energètica i del canvi climàtic (Litecc).

PUBLICITAT
PUBLICITAT