PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Objectiu: repetir la gesta

El MoraBanc comença un nou Top16 amb les ganes de poder superar la ronda una altra vegada

Per Miquel López-Egea

Frantz Massenat, ahir.
Frantz Massenat, ahir. | BCA

El MoraBanc Andorra es torna a enfrontar al Joventut de Badalona, però en aquest cas ho fa en la segona ronda de l’EuroCup, al Top16, a les 20.45 hores al Palau Olímpic de Badalona. Els del Principat arriben amb l’objectiu d’intentar assolir la gesta de l’any passat de superar la ronda i, per tant, classificar-se per als quarts de final de la competició. Arriben amb un antecedent favorable, ja que el passat 29 de desembre van vèncer als badalonins per 90 a 76 al Poliesportiu d’Andorra, en un duel que els va servir per fer un pas de gegant cap a la Copa del Rei.

Els del Principat arriben amb la baixa de Moussa Diagne i amb Bandja Sy que és dubte. De fet, en el cas d’entrar a la convocatòria, Daniel Clark hauria de caure de la llista. Per la seva banda, el Joventut no podrà comptar ni amb Shawn Dawson ni amb Simon Birgander mentre que Arturs Zagars és dubte.
Així, caldrà veure avui siels d’Ibon Navarro estan pensant en aquesta competició o tenen el cap en el duel contra el BAXI Manresa de dissabte al Nou Congost, ja que en cas de guanyar, aconseguirien classificar-se per a la Copa del Rei que se celebra a Màlaga, un dels objectius del curs. 
En aquest sentit, el tècnic ajudant, David Eudal, va comentar que «estem en una dinàmica de joc». «Amb els dos partits que hem fet a casa, el darrer disputat a fora, que va ser contra el Reial Madrid, queda més que oblidat», comentava i assegurava que «ens centrem a mantenir aquesta bona dinàmica de joc que tenim, independentment que sigui a casa o a fora». «El que volem és seguir amb aquest ritme i encert i, sobretot amb aquesta activitat defensiva que ens està donant solidesa per afrontar els finals de partit amb garantia de guanyar-los», afegia.

Els tricolor esperen tornar a guanyar al Joventut de Badalona i poder recuperar a Bandja Sy

Per un altre costat, va subratllar que «no sabem si canviaran gaires coses tàcticament». «En tot cas, en aquest partit potser tenim una mica d’avantatge perquè venim de guanyar i ells, en canvi, juguen a casa i tenen la pressió de guanyar», comentava mentre assegurava que «hem de saber que a fora de casa és difícil guanyar» i que «ells potser necessiten aquesta victòria més». Així mateix, va indicar que «tenir a Tyson i a Sy seria un canvi important per a nosaltres». «Són variables positives que donen més versatilitat al nostre joc i ens ajuden a tenir intensitat defensiva». «Poden ser una arma més», reiterava. Respecte a la Copa, va desitjar que «no afecti». «Anem partit a partit, no és una frase feta perquè ho considerem així. Començarem a pensar amb la Copa a partir de dijous», reiterava.

D’altra banda, Frantz Massenat, va opinar que «espero un partit molt difícil». «Vam jugar la setmana passada contra ells, ens coneixem bé i ens tenim ben estudiats però volem aconseguir una victòria, és el que anem a buscar», remarcava. A més, va indicar que «cada partit és important, especialment fora» i, sobre la Copa, va recordar, en la línia d’Eudal que «anem partit a partit, no pensem en res més que en el matx contra el Joventut perquè la competició europea també és important». «Estem concentrats en això encara que és evident que el partit contra Manresa és important, però ve després», sentenciava.

Per un altre costat, l’entrenador badaloní, Carles Duran, va remarcar «serà un partit més físic que el d’abans de cap d’any, ja que l’arbitratge així ho permet a Europa, però precisament, respecte d’aquell partit, hem d’igualar el seu nivell d’intensitat». «Jugar a casa ens dóna un punt extra. La gent està venint cada vegada més i gaudeixen del nostre joc. Per a nosaltres és vital que el pavelló s’ompli», afegia.
«L’Andorra té jugadors a cada posició amb capacitat atlètica, molt de talent, i un roster de 12 homes que poden jugar amb un bon ritme, com nosaltres», va explicar el jugador Klemen Prepelic.

PUBLICITAT
PUBLICITAT