PUBLICITAT

Llovera acaba en 16a posició una tercera etapa del Dakar renyida

Van Beveren pateix un important accident i Despres perd temps

Per El Periòdic

Albert Llovera competeix durant l’etapa d’ahir.
Albert Llovera competeix durant l’etapa d’ahir. | FotoEsport

El Dakar comença a passar factura però Albert Llovera, Marc Torres i Ferran Marco es mantenen ferms, de manera que ahir van aconseguir la 16a posició per a l’Iveco 517 del Team de Rooy-Petronas en una etapa molt renyida amb sortida i arribada a Neom (amb 77 quilòmetres d’enllaç i 427 cronometrats) amb un temps de 4.49.18 hores, a 50.03 minuts del guanyador de la prova, Adrey Karginov, que va fer un registre de 3.59.15.
En aquest sentit, pel que fa a la lluita pel triomf entre els camions, la jornada va finalitzar amb sabor agredolç per als Kamaz.

Una vegada completades les tres primeres etapes del Dakar, l’Iveco 517 ocupa la 12a posició de la classificació dels camions amb un temps de 13.21.15, a 1.47.15 de Siarhey Viazovich, que té un registre d’11.34.01. Així, aquesta provisional segueix encapçalada per Viazovich (Maz) que manté 2.18 minuts sobre Andrey Karginov (Kamaz).

Pistes molt trencades

Les dificultats en l’etapa d’ahir van ser unes pistes molt trencades i amb molta pols que van tenir conseqüències en la mecànica, fet que va provocar la pèrdua de diverses posicions en el pas pel quilòmetre 251 per part de Llovera. Després la situació es va normalitzar però no van poder recuperar tot el temps perdut. «Ha estat un dia molt complicat, hem passat per pistes molt dures i trencades, amb tantes vibracions que fins i tot se m’han mogut els empastaments», comentava el pilot i remarcava que «altres dificultats han estat la gran quantitat de pols que s’ha aixecat amb el pas dels vehicles». «Hem parat perquè semblava que el turbo no bufava bé però era una falsa alarma. La navegació ha estat, una vegada més, un altre enemic a batre durant la jornada. Hem tingut un parell de lapsus però res greu», reiterava.

Per la seva banda, Adrien van Beveren va patir un greu accident i el van ingressar, de manera que va haver d’abandonar. Així mateix, Cyril Despres va perdre temps i va acabar l’etapa en 40a posició.

En l’etapa d’avui, disputaran 672 quilòmetres, 453 de cronometrats, entre Neom i Al-Ula on els participants hauran de superar passos arenosos i trams empedrats. Es presenta com una etapa ràpida en la qual la navegació tornarà a ser clau i s’espera que se segueixin ampliant diferències.

PUBLICITAT
PUBLICITAT