PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’Ordino Clàssic tanca amb èxit la segona edició

Els organitzadors seguiran treballant per ser uns referents de la música clàssica

Per El Periòdic

Ara Malikian actua a l’Auditori Nacional, el passat octubre.
Ara Malikian actua a l’Auditori Nacional, el passat octubre. | Ordino Clàssic

L’Ordino Clàssic, la iniciativa cultural que porten a terme el Comú d’Ordino i la Fundació Crèdit Andorrà conjuntament per tal d’apropar la música clàssica al públic del país, tanca la segona edició amb un balanç positiu. Aquesta vegada el projecte ha apostat tant per músics emergents del país, com el grup 5AndCordes, com per altres que compten amb reconeixement internacional, com és el cas d’Ara Malikian, a més de donar continuïtat al tradicional Concert de Cap d’Any. Segons van explicar des de l’organització a través d’un comunicat, la proposta d’aquesta edició ha tingut una gran acollida per part del públic.

Tal com van manifestar el cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, i la directora de la Fundació Crèdit Andorrà, Francesca Ros, «estem molt satisfets del canvi de format pel qual s’ha apostat, ja que s’han assolit els objectius d’aquesta edició». De fet, van recordar que «hem recuperat les dates tradicionals dels concerts del Festival Narciso Yepes, hem aportat qualitat i artistes de renom i el públic ha respost favorablement omplint de gom a gom l’auditori». I ja van avançar que «seguirem en aquesta línia per ser un dels referents de la música clàssica a Andorra».

Repàs de les actuacions

La primera cita de l’Ordino Clàssic va anar a càrrec del violinista de renom internacional Ara Malikian, el passat 10 d’octubre, amb la presentació del seu nou disc, Royal Garage, en què fa un recorregut pels garatges de les grans ciutats amb les quals ha tingut algun tipus de relació al llarg de la seva carrera. Després d’actuar arreu del món en ciutats com Londres, París, Roma, Moscou, Buenos Aires, Ciutat de Mèxic, Hong Kong, Istanbul, Madrid, Lisboa o Berlín, el violinista d’origen libanès va visitar Andorra i va fer vibrar l’Auditori Nacional en un espectacle en el qual va mostrar la seva part més íntima. La participació de Malikian va ser tot un èxit, ja que les entrades van exhaurir-se poques hores després de sortir a la venda i l’auditori va fer ple absolut.

Des de l’organització asseguren que s’han assolit els objectius de l’edició i es mostren satisfets

El grup andorrà 5AndCordes va ser el protagonista del segon concert de l’Ordino Clàssic. L’església parroquial d’Ordino va acollir un espectacle íntim i molt especial en què el quintet de corda va interpretar Clàssics del segle XVII al segle XXI tot oferint un viatge en el temps i en l’espai a través de diferents estils de música de diverses èpoques. En aquest concert, celebrat el 10 de novembre del 2019, 5AndCordes va presentar una selecció d’obres ben contrastades pertanyents a estils que van des del barroc fins a la música contemporània, amb una sonoritat única que només pot atorgar l’acústica de l’església. Aquesta proposta va permetre al grup andorrà apropar al públic unes textures sonores molt especials a través d’un repertori poc conegut de músics del sud d’Europa.

Per últim, el Concert de Cap d’Any va tancar el passat 1 de gener l’Ordino Clàssic amb Valsos, polques i molt més. Un any més, Francesc Prat va ser l’encarregat de dirigir l’ONCA i va començar amb un homenatge a Ludwig van Beethoven, de qui aquest any es commemoren els 250 anys del naixement. El programa va estar marcat essencialment per peces de Johann Strauss, com El carnaval de París, Sota llamps i trons, Vals de l’emperador o Perpetuum Mobile, però també va incorporar peces de Claude Debussy (Petite suite), Josef Strauss (Feuerfest!) i Jacques Offenbach (Intermezzo i Barcarola). I si bé l’any passat el concert va voler anar més enllà de les polques i els valsos i es van oferir peces que mostressin el gust italià, aquest any s’ha viatjat fins a la música francesa.

PUBLICITAT
PUBLICITAT