PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La comissió per reconstruir Sant Vicenç d’Enclar, el proper 16 de gener

Hi treballaran 5 membres de Patrimoni Cultural i 5 experts externs

Per El Periòdic

L’església de Sant Vicenç d’Enclar després de l’esfondrament.
L’església de Sant Vicenç d’Enclar després de l’esfondrament. | Edu Tarrés

La comissió per a la reconstrucció del campanar de Sant Vicenç d’Enclar començarà a treballar a partir del proper 16 de gener, quan mantindrà una primera reunió on els seus membres faran una tria de les millors propostes tècniques sobre la intervenció que s’ha de dur a terme al monument. Segons recollia el mateix comunicat del Govern que feia aquest anunci, la reunió de treball també ha de servir per determinar amb certesa les causes de l’esfondrament de l’estructura així com fer un estudi més aprofundit sobre com van produir-se els fets. 

Tal com ja s’havia avançat fa uns dies, la comissió estarà integrada per experts interns i externs de l’administració amb l’objectiu de sumar les màximes visions possibles a l’hora de decidir sobre la millor manera d’intervenir al monument. Concretament, com a representants del departament de Patrimoni Cultural, en formaran part el director, Xavier Llovera; el cap d’àrea de Béns Immobles, David Mas; la cap d’àrea de Béns Mobles, Berna Garrallà, i els tècnics del departament Joan Bellera i Abel Fortó.

Quant als membres externs, hi haurà l’arquitecte i exinspector general de monuments històrics a França entre el 1997 i el 2017, Oliver Poisson, i el professor de la Universitat Politècnica de Catalunya, Jose Luis Gonzalez. A més, també prendran part en la comissió els arquitectes experts Enric Dilmé i Joan Reguant, tots dos coneixedors del patrimoni andorrà, ja que han treballat en nombrosos projectes d’intervenció a monuments del país. Finalment, també formarà part de les reunions el geòleg i president de la Fundació M. Chevalier, Valentí Turu.

PUBLICITAT
PUBLICITAT