PUBLICITAT

Inici de la temporada

  • La qualitat de la neu, la climatologia i l'extensió oberta de les pistes donen un tret de sortida satisfactori
PEPA GALLEGO
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Diverses imatges d'esquiadors i surfistes de neu a les pistes del sector de Pal del domini de Vallnord, ahir al matí Foto: TONY LARA

No hi ha xifres oficials d'esquiadors del primer dia oficial de la temporada d'esquí, però tant Vallnord com Grandvalira han destacat que són les bones condicions de la neu i del percentatge de pistes obertes practicables (més de 60 a Grandvalira amb 120 quilòmetres esquiables, i 34 a Vallnord) així com la previsió meteorològica dels propers dies els que fan augurar un bon presagi per al que és la primera cita forta de la temporada, el pont de la Purissima.

Des de Grandvalira es va destacar que en un inici de temporada primerenc com aquest s'ha pogut garantir la connexió de tots els sectors, presentant-se com una de les majors extensions esquiables del Pirineu en el primer dia de sortida del sector de la neu. En total han estat 120 quilòmetres esquiables els que va oferir gràcies a la darrera nevada que passat dijous a la nit va deixar gruixos nous de neu de més de 15 centímetres.

Per la seva banda, Vallnord que va obrir 34 pistes del total de les 68 que hi ha als tres sectors, va assegurar que no va poder oferir el 100% del domini per temes logístics i de personal, tot i que per al pont de la Puríssima ja es preveu tenir operatiu el 100% dels serveis.

Per sectors, a Grandvalira, El Tarter i Soldeu els primers en estrenar la neu van gaudir de 44 pistes, i del 80% dels remuntadors en funcionament. Al sector d'Encamp, Grau Roig i el Pas de la Casa, van ser 21 les pistes obertes i el 60% d'instal·lacions en funcionament. En aquests darrers sectors els serveis complementaris dels centre de l'Escola d'Esquí i Snowboard també s'han obert a l'igual que l'oferta d'activitats d'aventura. Pel que fa a la part de la restauració, tots els restaurants, Xirixuques i espais de cafeteria van obrir ahir les seves portes.

S'ESPEREN NOVES NEVADES /Les bones condicions dels dominis esquiables i les previsions meteorològiques fan presagiar als responsables dels dos dominis esquiables que per al pont de la Puríssima que comença el dissabte vinent, les condicions milloraran oferint practicament el 100% dels dominis esquiables.

De fet les previsions meteorològiques indiquen noves nevades que poden iniciar-se aquesta mateixa nit fins a baixa altitud. Demà serà un dia de treva, perquè dimarts poden tornar les precipitacions en forma de neu i dimecres també es preveu que continuen les nevades. Per al cap de setmana vinent, inici del pont, també es preveu un cel cobert amb possibles precipitacions. Aquestes més les baixes temperatures mantindran el gruix i la qualitat de la neu, segons esperen des dels dominis esquiables.

Ja hi ha reserves fetes per al Pont de la Puríssima, no només per als dominis esquiables, sinó també en molts dels hotels del país, tot i això des de Grandvalira i Vallnord esperen que seran les reserves d'última hora les que puguin fer parlar d'una primera cita exitosa pel que fa al nombre d'esquiadors al Principat. En la darrera setmana la venta on-line de forfets també s'ha disparat.

Ahir es van donar les primeres cues de trànsit d'esquiadors. Cap a les 12 del mig dia, tant a la N-145, com a l'entrada per la frontera del Riu Runer, es van produir retencions puntuals de dos quilòmetres en cadascuna de les vies. Aquestes cues de trànsit van durar fins les 14:00 hores.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT