PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’ambaixadora de Guaidó denuncia un cop d’Estat

Alguindengue posa el crit al cel per l’intent «d’assalt parlamentari» i s’adreça per carta als residents veneçolans

Per El Periòdic

L’autoproclamat president de Veneçuela, Juan Guaidó.
L’autoproclamat president de Veneçuela, Juan Guaidó. | EL PERIÒDIC

La inestabilitat política que travessa Veneçuela va viure el seu últim episodi el passat diumenge després que l’autoproclamat president de Veneçuela, Juan Guadió, fos reelegit en el seu càrrec durant una sessió paral·lela i improvisada de la Cambra legislativa després que la policia el retingués als voltants del Parlament sense poder entrar a l’edifici. Per tot plegat, l’ambaixadora de Guaidó a Andorra, Carmen Alguindigue –reconeguda pel Govern de Toni Martí–, va adreçar-se per carta als residents veneçolans i a la comunitat andorrana per denunciar «el decaïment de la democràcia i l’Estat de dret a Veneçuela, així com també la manifesta voluntat del règim de Nicolàs Maduro de no atendre a l’emergència humanitària». 

A la missiva, Alguindigue va subratllar que una majoria conformada per 100 diputats del Parlament veneçolà van ratificar a Guaidó com a president de l’Assemblea Nacional «malgrat els intents d’impedir la seva reelecció». En aquest sentit, Alguindigue va posar el crit al cel per «l’assalt parlamentari» que van realitzar un grup minoritari de diputats del Psuv per organitzar una junta directiva alterna «que va fracassar estrepitosament pel fet que no van comptar amb els diputats mínims requerits per a realitzar aquest procés».

Per tot l’exposat, el comunicat va dirigir-se a la comunitat internacional per catalogar de «cop d’Estat» els fets ocorreguts. Finalment, el text va assegurar que «fins que no es produeixi el cessament d’un règim delincuent com el de Nicolás Maduro no hi haurà pau, benestar i progrés a Veneçuela». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT