PUBLICITAT

L’art per agafar els caramels

Cavalcada multitudinària entre la capital i Escaldes per rebre els Reis Mags d’Orient

Per El Periòdic

La cavalcada dels Reis d’Orient pels carrers d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, ahir.
La cavalcada dels Reis d’Orient pels carrers d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, ahir. | TONY LARA

«Ja venen!, ja venen!». Els crits dels milers de nens que omplien els principals carrers de la capital conjuntament al ritme dels timbals van servir d’avís per donar pas al moment clau del vespre: la recollida de caramels. 
Així, el públic va aprofitar aquest precís instant per marcar territori, protegir la seva posició al carrer i mostrar el seu ampli ventall de recursos per emportar-se el dolç botí cap a casa. A mesura que les diverses carrosses decorades amb personatges del món del cinema i la literatura infantil com Frozen, Bob Esponja, Aladdín, La Bella i la Bèstia o Cruella de Vil entre d’altres, s’enfilaven cap al centre històric d’Andorra la Vella, els somriures dels més petits es combinaven amb els estiraments inversemblants per acumular caramels a les seves butxaques.
D’aquesta manera, desenes de paraigües a l’inrevés, caputxes, carros de nadons buits, atrapacaramels dissenyats especialment per l’ocasió i fins i tot persones arrepenjades als balcons, als bancs i a les escales de l’immobiliari buscaven la millor manera d’obtenir part de les fins a deu tones de caramels que es van repartir ahir a la rua de la capital i d’Escaldes. Com es va veure al llarg de la tarda, qualsevol excusa i tàctica era bona per tractar d’omplir els milers de bosses que es van utilitzar durant la desfilada nadalenca en la tarda d’ahir amb l’objectiu d’incrementar la quantitat de sucre necessària per nen.

 
ASSISTÈNCIA MULTITUDINÀRIA/ Tanmateix, l’assistència a la cavalcada va ser tan multitudinària com el llançament de caramels, ja que tant residents com turistes es van encarregar d’omplir de gom a gom les artèries principals del territori en la nit més màgica de tot l’any. De fet, la capacitat dels adults de transformar-se en nens durant unes hores amb l’objectiu d’aconseguir el nombre més gran possible de caramel va propiciar que la nit fos més infantil i els adults s’equiparessin durant uns moments als seus propis fills.
 En aquest sentit, l’organització formada pels comuns de les dues parròquies i per la Unió Pro-Turisme d’Escaldes-Engordany van disposar de fins a 16 carrosses i van xifrar en prop de 500 els participants. Així, patges reals, Minairons d’Andorra la Vella, col·laboradors engalanats amb capes daurades, cossos de seguretat i membres d’animació van acompanyar als reis en la seva arribada a la capital del país.
La rua va sortir des de l’avinguda Príncep Benlloch d’Andorra la Vella i va recórrer les avingudes Meritxell, Carlemany, Copríncep de Gaulle, del Pessebre i de les Escoles i el carrer del Prat Gran per finalitzar a la plaça Coprínceps d’Escaldes Engordany, on infants i adults van tenir l’oportunitat d’entregar els seus últims desitjos. 
Per últim, els Reis d’Orient van acabar d’entregar els caramels sobrants als nens que encara els hi demanaven i van recordar-los la necessitat d’anar-se’n a dormir d’hora. Als infants encara els espera una altra jornada d’emoció, avui, per saber què els han portat Ses Majestats d’Orient. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT