Esteve entra al top10 en la darrera etapa del Tour d’Ski

Aconsegueix acabar en 23a posició a la classificació general de la prova

Irineu Esteve en la darrera etapa del Tour d’Ski.
Irineu Esteve en la darrera etapa del Tour d’Ski. | Montserrat Altimiras

Irineu Esteve va fer ahir un altre important pas en la seva carrera, acabant en vuitena posició en la darrera etapa del Tour d’Ski, la competició de més prestigi internacional, aconseguint una meritòria 23a posició en la classificació general.

Va ser una demostració del seu nivell en el circuit mundial. L’última prova de la competició més prestigiosa del panorama d’esquí de fons internacional va veure com l’andorrà lluitava entre els millors, per finalitzar en la vuitena posició en la cursa dels 10 quilòmetres en mass start. A més, és el seu millor resultat en una Copa del Món. El fondista ho va fer amb una gran batalla, començant la pujada final en la 28a posició, i arribant a la meta a la part alta en la 8a plaça.

Amb aquest resultat, Esteve millorava la 16a posició de fa tres dies a Val di Fiemme, en la prova dels 15 quilòmetres, però a més va millorar la seva millor posició assolida en una Copa del Món, que era la novena posició que aconseguia a Falun (Suècia), el 17 de març de 2019 en la prova dels 15 quilòmetres patinadors. Mai, per tant, un andorrà havia estat vuitè en la màxima competició internacional. Igualment, l’andorrà tanca el Tour d’Ski 23è, millorant la 24a plaça de la temporada passada.

En aquest sentit, va marcar un temps de 31.43,6 minuts, a 47,8 segons del guanyador, el noruec Simen Hegstad Krueger, que es va imposar amb 30.55,8, i a 25 segons del rus Alexander Bolshunov, que va ser tercer i que va acabar guanyant la classificació general. Amb aquest resultat, sumat a tots els de les anteriors etapes disputades en aquesta edició del Tour d’Ski, Irineu Esteve va fer un temps total de 3.05.10,6 hores, a 6.52,5 minuts de Bolshunov.

Vila millora a la Copa d’Europa

Carola Vila va tornar  a millorar els seus registres en Copa d’Europa. En l’OPA de Campra (Suïssa), la fondista andorrana va acabar 15a en el que és el seu millor resultat en la cita continental. En la prova de 10 quilòmetres va fer un crono de 29.56,6 minuts, a 1.19,5 de la guanyadora, la francesa Coralie Bentz, que va guanyar amb 28.37,1.