PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Llovera acaba la primera etapa del Dakar en 12a posició

El pilot del Team de Rooy-Iveco Petronas firma un molt bon paper en una jornada «molt dura»

Per El Periòdic

Albert Llovera competeix durant la primera etapa del Dakar.
Albert Llovera competeix durant la primera etapa del Dakar. | FotoEsport

Albert Llovera, Marc Torres i Ferran Marco van completar la primera etapa Dakar de 752 quilòmetres (432 d’enllaç i 319 cronometrats) entre les localitats de Jeddag i Al Wajh (Aràbia Saudita) en una meritòria 12a posició amb un temps de 4.05,96 hores, a 24,31 minuts del millor temps, marcat per Shibalov, Nikitin i Tatarinov (Kamaz).

L’estrena del Dakar saudita va ser molt complicat tant per als pilots com per a les mecàniques. El podi de l’etapa en categoria camions el van completar Viazovich, Haranini i Zaparos (Maz) i Van Kasteren, Rodewald i Snijders, companys de Llovera en el Team de Rooy-Iveco Petronas. «Ha estat una etapa difícil molt tècnica, molt dura per al físic del pilot i una navegació complicada», comentava Llovera i destacava que «en el traçat ens hem trobat amb tota mena de paisatge, sorra, dunes, pedres, fora pistes i zones planes molt ràpides». «Per a ser la primera etapa, estem contents amb el resultat, ens ha costat una mica agafar el ritme però en general satisfets amb el debut», remarcava tot recordant que ara toca «recuperar els meus braços i canells, demà sortiré renovat».

Així mateix, en la categoria SSV, Cyril Despres i Michael Horn van acabar l’etapa en 24a posició, marcant un temps de 4.52,23 hores, a 51,25 minuts dels guanyadors, Aron Domzala i Maciej Marton.

La segona etapa de la prova es disputarà entre Al-Wajh i Neom, en total 393 quilòmetres, amb 23 d’enllaç i 367 de cronometrats. La navegació serà el repte de la jornada.

PUBLICITAT
PUBLICITAT