Encamp

Cavalcada i triomf

L’FC Andorra aconsegueix sumar una nova victòria a Prada de Moles i acaba tercer la primera volta

Per Miquel López-Egea

Moha Keita controla la pilota en el partit contra la UE Olot, ahir.
Moha Keita controla la pilota en el partit contra la UE Olot, ahir. | @fcandorra

L’FC Andorra va regalar ahir a l’afició tricolor una nova victòria i va aconseguir sumar els tres punts davant la UE Olot, que va tornar a casa amb carbó. D’aquesta manera, els del Principat acaben la primera volta del grup 3 de la Segona Divisió B en tercera posició després d’haver-se imposat per 1 a 0.

El partit va començar amb un bon domini dels tricolor, tancant a l’Olot. Va ser Moha Keita qui es va mostrar molt insistent en aquest inici de partit, ja que des dels primers minuts ho va intentar i va obligar Pol Ballesté a intervenir. Els del Principat s’apropaven una vegada i una altra, repetint les jugades i fent el seu particular joc, buscant el gol. Però no s’havien d’adormir perquè l’Olot estava a l’aguait. De fet, Kilian va avisar aprofitant una errada del conjunt de Gabri García i per poc no anota, però Nico Ratti estava allà.

Amb el pas dels minuts, el duel es va igualar i els andorrans no van poder gaudir de tantes ocasions, després que l’Olot hagués aconseguit pressionar més per intentar trencar la defensa del Principat. Tot i això, no hi havia manera d’anotar per part dels dos equips perquè les dues defenses eren molt fortes i contundents. Les ocasions van ser poques però finalment, en el temps afegit del descans, Moha, fart d’insistir i de trucar a la porta de l’Olot en diverses ocasions, va aconseguir anotar després d’un refús al córner en el qual es va apoderar de la pilota i va retallar per fer un xut creuat que va acabar al fons de la xarxa. Amb aquest important gol psicològic, els jugadors van marxar als vestidors amb un 1 a 0 a l’electrònic, després d’anotar al conjunt que menys gols ha rebut de la categoria.

A la represa, els tricolor van començar avisant d’entrada. Igual que els garrotxins, que van fer un canvi tàctic per poder fer front al cop rebut a les acaballes de la primera part i van apostar per fer una defensa de quatre en lloc de la de cinc dels primers 45 minuts, fet que li permetia generar més perill. Mentrestant, l’Andorra es mostrava prudent i pacient, encara que també valent. Va ser Sidibé qui va obligar a fer una altra parada excepcional a Ballesté, que va posar la mà en el moment idoni. Era una altra clara ocasió que servia per advertir. Tot i això, el porter visitant estava evitant el desastre. En aquest sentit, els visitants volien fer un pas endavant per recuperar el control de l’enfrontament i per això van comptar amb l’experiència d’Eloi Amagat per seguir sumant i ja que estan fent una temporada molt sòlida, plantant cara a rivals més potents de la categoria. Malgrat això, els del Principat es van tornar a fer els dominadors del joc: Moha i Sidibé  mostraven la seva bona entesa al camp, generant noves ocasions.

Però els rivals seguien recuperant-se, fent força contra l’Andorra però sense fer-lo patir, encara que obligaven a intervenir a Ratti més d’una vegada, que es mostrava providencial, sobretot quan faltaven deu minuts per acabar el temps reglamentari, quan va aturar a la perfecció un xut de fora l’àrea de Pedro, sent aquesta una de les ocasions més clares de la segona part.

Al minut 83, el recentment fitxat Adri Lledó es va estrenar com a tricolor, entrant en substitució del capità Rubén Bover. Així, els andorrans van seguir fent el seu joc i l’Olot, en els darreres minuts del matx, es va posar les piles per intentar sumar un punt i no marxar d’Andorra amb una derrota. Però finalment, no ho va poder aconseguir i els del Principat van firmar una nova victòria per situar-se en una meritòria tercera posició dels play-off de la lliga, mantenint la imbatibilitat a Prada de Moles que els serveix per somiar en fer coses encara més importants en la segona volta de la competició, que començarà el cap de setmana vinent  contra l’Espanyol B a Encamp.

Gabri García: «Era important acabar així»

Segons va explicar el tècnic Gabri García, «era important acabar amb bones sensacions i sent forts a casa». L’Olot «era un rival complicat, estem molt contents», remarcava i destacava que «els 34 punts són bons per començar la segona volta». «Hem sabut crear ocasions i arribar amb facilitat sobretot a la segona part i, per tant, el resultat és bo perquè hem tingut el domini de la pilota», comentava mentre destacava que a la segona part «ha estat més igualada, amb els seus quatre defenses».

A més, va insistir en el fet que «no ens esperàvem trobar en aquesta situació al principi de la temporada». «Després de l’Espanyol B hi havia molts dubtes en general i ser on estem és una gran notícia, sobretot tenint en compte que des de la tercera jornada hem estat en zona de play-off. Però l’objectiu és consolidar-nos a Segona B i sumar els 44 punts», afegia.