PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Policia rep dues denúncies per una macrobaralla al Pas de la Casa

Els fets, que s’han fet virals a les xarxes, van tenir lloc la nit de Nadal i hi van participar unes 30 persones

Per Laura Cugat Ruiz

Un dels moments de la baralla segons l'enregistrament del vídeo.
Un dels moments de la baralla segons l'enregistrament del vídeo. | El Periòdic

Pels volts de les tres de la matinada del 25 de desem­bre va tenir lloc una bata­lla multitudinària que va aplegar una trentena de persones en l’encreuament entre el carrer del Maià i el carrer Bearn del Pas de la Casa. Segons el cos de la Poli­cia, com a resultat de la pugna una persona va acabar estesa a terra i va ser enviada al Servei d’Urgències de l’hospital. A hores d’ara el cos ha rebut almenys dues denúncies per part de persones agredides en l’epi­sodi. D’altra banda, en el balanç de detencions de la setmana passada la Policia confirmava que el dia 26 va detenir un home no resident de 25 anys a Canillo com a presumpte autor de les lesions al ferit, concre­tament per una puntada de peu al cap. EL PERIÒDIC ha pogut tenir ac­cés a un vídeo que està circulant per les xarxes socials i que mostra unes imatges impactants dels múltiples cops que es van donar. A hores d’ara el cas resta obert.

A les 3.21 hores de la matinada del dia de Nadal la Policia va ser re­querida al Pas de la Casa a prop d’un local nocturn on s’estava duent a terme una batussa entre dos grups. Els agents policials van explicar ahir que fruit de la baralla, un ho­me va quedar estès a terra i es van requerir els serveis mèdics per aten­dre’l. Per altra banda, des de l’hospi­tal Nostra Senyora de Meritxell van confirmar ahir que el mateix dia cap a les sis del matí van rebre una persona que presentava un cop al cap i que havia patit una petita pèr­dua de consciència. Aquesta perso­na no va necessitar ingrés hospita­lari i a les 11.40 hores del matí va marxar del centre. Tal com va poder saber ahir aquest rotatiu, el ferit es troba estat estable, fora de perill.

La Policia va explicar que alguns agents van desplaçar-se a l’hospital aquella mateixa matinada per par­lar amb la persona ferida procedent de la batalla i segons les manifesta­cions de l’afectat, aquest es va bara­llar amb algú amb la mala sort que va relliscar a causa del gel de la vo­rera i va caure donant-se un cop al cap.

Tot i això, el balanç de detenci­ons va constatar que el ferit va rebre una puntada de peu al cap i presu­miblement per aquest motiu hau­ria quedat inconscient. Si es con­sulta l’enregistrament –procedent segurament d’alguna càmera de se­guretat de la zona– es pot observar amb força claredat la persona que cau i es queda estesa a terra i que rep diversos cops, malgrat que les topades no estan centralitzades so­lament cap a ell, sinó que són diver­ses les persones que es colpegen en­tre elles i al principi també s’obser­va una altra persona que cauria a terra però que després es va aixecar.

Investigació en curs

El Cos va no­tificar que la investigació per aca­bar d’esclarir els fets està en curs. Inicialment els agents van identifi­car una sèrie de persones –tasca que continua exercint-se en aquests mo­ments– però no es va poder deter­minar l’autor de les lesions al ferit fins a l’endemà cap a les dotze de la nit. Com a mínim, s’han presentat dues denúncies relacionades amb aquest episodi per part de persones que van ser agredides. Tal com va detallar el cos i aquest rotatiu va po­der contrastar, la persona que va re­bre la puntada no hauria presen­tat denúncia. A banda de continuar estirant el fil i seguir identificant i entrevistant a testimonis, la Poli­cia també vol fer un estudi del ví­deo que està circulant a través de WhatsApp. Tot i això, fonts de la la Policia va argumentar ahir que «cal deixar córrer el temps» i seguir in­vestigant. Fonts properes al cas van comentar ahir que segurament hi havia més enregistraments de la ba­ralla que també estarien circulant.

Informacions paral·leles al cas

La cònsol major d’Encamp, Laura Mas, va apuntar ahir que havia vist el vídeo i a partir d’aquest, va iden­tificar que es tractava del Pas de la Casa sense poder donar més de­talls. Per altra banda, el president de l’Associació de Veïns i Comer­ciants del Pas de la Casa, Òscar Ra­mon, va afirmar que tenia constàn­cia que hi havia hagut una baralla perquè l’hi van comentar uns di­es després del 25 de desembre, pe­rò no compta amb més informació al respecte.

Situació del Pas

El Pas de la Casa és una zona de la parròquia d’En­camp on en s’hi han produït altres aldarulls a la via pública que des de les institucions es volen evitar. Una de les mesures que s’ha impulsat és la creació de la Taula Transver­sal per a la millora de l’oci nocturn al Pas de la Casa, on també hi figura l’objectiu d’aplicar un manual de bones pràctiques.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT