PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Atraure talent al centre històric de la capital, la clau

L’Associació de Comerciants publica un balanç del 2019

Per El Periòdic

Vista panoràmica del mercat de Nadal a la plaça del Poble.
Vista panoràmica del mercat de Nadal a la plaça del Poble. | Comú d’Andorra la Vella / Tony Lara

L’Associació de Comerciants del Centre Històric d’Andorra la Vella va publicar aquest dijous la revista resum del 2019 que anualment edita pels seus associats i col·laboradors on repassa els principals objectius complerts durant l’any, així com els reptes futurs més importants. Segons la publicació –que s’ha pogut consultar en format digital–, un dels reptes actuals més rellevant consisteix en la captació de talent al centre històric d’Andorra la Vella per aconseguir que esdevingui un pol d’atracció. Per altra banda i tal com determina el Pla Estratègic del Centre Històric (PECH), algunes de les prioritats de cara al 2020 que estan relacionades amb la voluntat de regenerar l’espai urbà es basen a seguir impulsant accions en curs pendents de tancar i desenvolupar millores en l’enllumenat i la neteja, tal com reclamen els associats. Pel que fa a les activitats dutes a terme durant l’any passat, algunes de les més efectives són la Nit de Copes, el Mercat de la Vall o el Poblet de Nadal.

La primera qüestió que exposa el butlletí anual i que esdevé la idea introductòria se centra en la idea d’atraure talent i noves oportunitats al centre històric de la capital. Tal com s’esmenta, «actualment, l’esgotament del model econòmic, la rotació permanent de comerços que obren i tanquen poc temps després, així com l’augment del nombre de locals buits que perjudiquen el continu comercial, condicionen la viabilitat del comerç al centre històric. Creiem que cal buscar nous paràmetres de creixement pel barri, basats en la sostenibilitat i en noves maneres de fer». En aquest sentit, l’associació constata que «estem treballant de la mà d’Actua, amb agents privats i amb la resta del Comitè Executiu del PECH per tal de poder implementar durant l’any 2020 un projecte de captació de talent» a la zona. El PECH proposa accions de regeneració que es poden dividir en tres blocs: regeneració de l’espai urbà; comunicació i promoció, i gestió. La publicació també informa que l’arquitecte Miquel Mercè ha estat l’encarregat de definir el nou projecte de terrasses del centre històric pel proper estiu, en el marc del Nou Reglament de Terrasses. Un altre dels punts importants és que amb motiu de les recents eleccions comunals, l’associació es va reunir amb les diverses candidatures per exposar el projecte i sumar esforços. 

La llum del Poblet 

L’associació referma que el Poblet de Nadal i les diverses activitats relacionades converteixen el centre històric en un important punt atractiu durant l’època nadalenca. Un dels punts més visitats el 2019 va ser el jardí il·luminat de Ca l’Apotecari que va obrir les seves portes amb un joc de llums que va tenir una molt bona expectació. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT