PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Esteve acaba 16è a Val di Fiemme i escala posicions

El fondista se situa en 28a posició a la classificació general del Tour d’Ski

Per El Periòdic

Irineu Esteve competeix a la prova del Tour d’Ski de Val di Fiemme.
Irineu Esteve competeix a la prova del Tour d’Ski de Val di Fiemme. | Montserrat Altimiras

El Tour d’Ski ha passat ja per Lenzerheide (Suïssa) i per Toblach (Itàlia), Ahir va arribar a Val di Fiemme (Itàlia) on Irineu Esteve va finalitzar 16è en els 15 quilòmetres clàssics mass start i se situa 28è en la general de la competició. El fondista va fer un crono de 40.21,3 minuts, a només 30,3 segons del guanyador, el noruec Johannes Hoesflot Klaebo, que es va imposar amb un temps de 39.51,0. Esteve va competir de tu a tu contra els millors fondistes del món, corrent en el grup de davant i lluitant en tot moment. 

Així, l’andorrà és 28è a la classificació general del Tour d’Ski, amb 2.29.59,0 hores, a 5.20,0 minuts del líder, el rus Alexander Bolshunov. Avui es disputa la cursa sprint i demà quedarà l’última cursa, els 10 quilòmetres patinadors, també en mass start.

«Sortíem amb una mica de dubtes perquè en les últimes curses no havien sortit les coses com esperàvem», comentava l’entrenador Joan Erola i assegurava que «hem estat parlant una mica i crec que ha sortit convençut». «Com vaig dir l’altra vegada, físicament estava bé però faltava confiança, ha fet una carrera molt bona, a 30 segons del millor temps, estant en el grup tota l’estona en clàssic, on potser és més difícil de perdre poc temps», assegurava. «Ha fet un gran carrera, estem molt contents», sentenciava. A més, reiterava que «ens dona moral per l’últim dia en el qual si l’Irineu es troba bé, pot fer-ho molt bé». «És important el resultat, perquè ser 16è en Copa del Món és sempre un molt bon resultat, però em quedo sobretot amb el fet que ha sigut capaç de recuperar-se, sobretot psicològicament», concloïa. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT