PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El MoraBanc rep al Saragossa pensant en jugar la Copa del Rei

Els del Principat volen seguir depenent d’ells mateixos per classificar-se i podrien recuperar a Sy i Tyson

Per Miquel López-Egea

Nacho Llovet.
Nacho Llovet. | BCA

El MoraBanc Andorra rep avui a un grandiós Casademont Saragossa, que està fent una temporada excepcional. La primera volta de la Lliga Endesa està a punt d’acabar i a falta d’aquest enfrontament i del duel contra el BAXI Manresa, els andorrans tenen les portes totalment obertes per disputar la Copa del Rei a Màlaga el pròxim febrer, ja que depenen d’ells mateixos per classificar-se. Per aquest motiu s’han de revenjar d’un equip que l’any passat va guanyar in extremis al Poliesportiu i va allunyar als del Principat de jugar els play-off de l’ACB.

Per tant, per poder jugar per tercera vegada en la seva història aquesta competició, els tricolor han d’imposar-se a tot i concentrar-se davant d’un rival que està empatat a la primera posició i suma 12 victòries i tres derrotes, igual que el Barça i el Madrid. El Saragossa és l’equip revelació, l’entitat a batre i, per aquest motiu, els andorrans voldran rebentar la seva ratxa i fer un pas importantíssim en tots els sentits. Com a novetat, el MoraBanc ja podria comptar amb Bandja Sy i Tyson Pérez, ja que ja han entrenat amb l’equip, mentre que Moussa Diagne segueix sent baixa.

En aquest sentit, el tricolor Nacho Llovet va comentar que «encarem el partit amb molta ambició i motivació, sabem que l’equip vol jugar la Copa del Rei». «Les opcions impliquen guanyar aquest matx, són un conjunt molt bo amb grans jugadors que juguen molt bé i per tant, haurem de donar la nostra millor cara per aconseguir guanyar», assegurava i remarcava que «confiem a poder-ho fer». En aquest sentit, va recordar que «les opcions matemàtiques no se’n van amb una derrota a causa de la igualtat de la competició» però que «s’hauria de tenir molt bon average perquè dependríem dels resultats». «Ara per ara, depenem de nosaltres mateixos, així que el nostre pensament està a imposar-nos», sentenciava. Així mateix, va subratllar que «necessiten rebotar i defensar per poder córrer, que és la seva gran arma», «si controlem aquest ritme al qual poden jugar i els fem estar més estàtics i no els deixem anotar, defensant molt bé, poden baixar l’energia». «El que estigui més concentrat i posi més a la pista, s’emportarà el partit, tenint en compte també l’encert, que acaba sent definitiu», afegia.

D’altra banda, l’entrenador ajudant Paco Vázquez va comentar que «és un enfrontament que ve en un moment que estem recuperant els jugadors que teníem lesionats». «No sabem com arribarem però estem amb confiança després d’haver guanyat el darrer partit, entrenant bé. Hem de recordar que el Saragossa és el primer classificat de l’altra lliga, després del Barça i el Madrid», afirmava.

Respecte al rival, va insistir en el fet que «està demostrant un joc dinàmic» i que «és considerat l’equip que millor juga a la lliga si traiem els dos equips d’Eurolliga que tothom coneix». A més, va comentar que el rival «per romanticisme, potser alguns voldrien la revenja, però al final tenim equip quasi nou i només se’n recorden els que són antics», «l’equip sap que el Saragossa no té el nom del Barça o del Madrid i això és un tema que hem de tenir en compte, ja que perquè pel fet que no tinguin aquest nom, estan demostrant que són una entitat que juga un molt bon bàsquet». «Haurem de fer el nostre joc. En el partit contra el Joventut i contra el Tenerife vam defensar bé. Intentarem aconseguir aquesta dinàmica, volem una defensa agressiva per poder córrer contra un rival amb molt poder», concloïa.

PUBLICITAT
PUBLICITAT