PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Govern ha invertit més de 281.000 euros a la Portalada

El comú lauredià destina 350.000 euros a les vies de Nagol i la Rabassa

Per El Periòdic

Obres de contenció a la zona.
Obres de contenció a la zona. | MARICEL BLANCH

Les partides directes de caràcter d’emergència que s’han hagut d’invertir a causa de l’esllavissada de l’estiu passat a la zona de la Portalada van sumar un total de 281.775,06 euros dividits en quatre empreses, segons va publicar ahir el Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA).

Segons el document, el Govern va destinar 183.580,18 euros a l’empresa TP Unitas, 13.519,90 euros a Aerco i 7.279,66 euros a Multiserveis Copríncep. Tot i que el BOPA no va detallar els conceptes de cada una de les partides, sí que va indicar que, per aquestes tres empreses, són per l’adjudicació definitiva dels treballs d’emergència efectuats fins a finals de novembre a la CG1, a la zona de la Portalada, segons va informar l’ANA.

Pel que fa als 77.395,32 euros adjudicats a Euroconsult, el Butlletí Oficial del Principat va detallar únicament que es tracta de l’adjudicació definitiva dels treballs d’assistència tècnica d’emergència efectuats fins a finals de novembre a la CG1.

Cal recordar que el 31 de desembre la comissió encarregada de fer el seguiment de la zona de la Portalada va retornar al nivell 2 de vigilància tot i que els responsables dels ministeris d’Interior i d’Ordenament Territorial, a més dels geòlegs, continuen portant a terme les tasques de seguiment constant a la zona.

Inversions a Nagol i La Rabassa

D’altra banda, el BOPA també va fer públiques ahir les inversions que realitzarà el comú de Sant Julià de Lòria a l’eixamplament de la carretera de Nagol i de la Rabassa, que superaran els 350.000 euros. Concretament  a la carretera de Nagol l’import destinat és de 204.036 euros. En aquest sentit, els treballs que s’han de realitzar es concentraran en un tram de 200 metres –des del punt quilomètric zero al 0,2000– i tindran una durada de 90 dies. Pel que fa a la carretera de la Rabassa, les obres que s’hi duran a terme tindran un cost de 149.992 euros i hauran d’estar enllestides en 77 dies. El tram afectat és el que va del punt quilomètric 2,900 al 3, per la qual cosa afectarà cent metres. H

PUBLICITAT
PUBLICITAT