PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’Anna il·lumina l’inici del 2020

La petita havia de néixer el 24 de desembre però va arribar l’1 de gener a les dues de la matinada

Per Laura Cugat Ruiz

El primer nadó nascut al Principat aquest 2020 juntament amb la seva família.
El primer nadó nascut al Principat aquest 2020 juntament amb la seva família. | Maricel Blanch

Malgrat que els metges van pronosticar que la petita Anna arribaria cap al 24 de desembre, el bebè va decidir esperar uns dies i sortir el primer dia de l’any a dos quarts de tres de la matinada, poques hores després de l’ingrés de la mare a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, convertint-se així en el primer nadó nascut al Principat el 2020. Respecte als darrers principis d’any, l’Anna Casal Machado és la que més s’aproxima al dia 1, ja que els primers nadons del 2019 i el 2018 van arribar pràcticament a la mateixa hora i dia: el dos de gener entre dos quarts d’onze i de dotze de la nit. 

Alegria i escalfor serien les paraules que millor podrien descriure l’ambient de l’habitació on ahir al matí ens va rebre la petita Anna i la seva família, formada per Bruna Machado Fernandes, Carles Casal Mas i un germanet de cinc anys que es mostrava molt atent als braços de la mare que sostenien a la petita. La mare va explicar als mitjans que van acudir a la rebuda del primer bebè del país que «esperàvem el part el dia 24 de desembre però es va retardar i he parit a les 41 setmanes. Que fos el primer nadó és alguna cosa que el pare volia, estava molt pesat durant tot l’embaràs perquè el bebè naixés l’1 de gener perquè així seria el  més gran de la classe i quan va passar, es va posar súper content. A mi realment m’era igual». 

Pel que fa al moment del part, Machado va confessar que «va anar tot bé, tot genial» i va ressaltar dues vegades el seu més profund agraïment cap als professionals sanitaris que la van rebre el 31 de desembre a les deu de la nit, qualificant «d’excel·lentíssim el treball i l’atenció dels especialistes». Després d’ingressar cap a aquesta hora, la criatura va arribar unes quatre hores més tard, una rapidesa que també es va fer palesa en el part del primer nadó del 2019, la Liz Becerra Miñambres.

Els primers bebès del 2019 i el 2018 van néixer el 2 de gener a unes hores similars

Pel que fa a la coincidència que l’Anna sortís del ventre a la matinada del primer dia de l’any, el pare va emfatitzar ahir que «segons ens diu la gent de l’entorn, estan molt contents, sobretot els familiars que els fa molta il·lusió aquest fet. Els que venen ens diuen que hem encertat però realment ha sigut ella que no volia sortir abans. Tots estem contents, és alguna cosa especial, diferent».

Mentre la mare acariciava la nena, va confessar –tot rient– que segurament seria el darrer fill que tindrien. Rodejats de periodistes amb càmeres fotogràfiques i de televisió, la família va rebre ahir al matí un lot de productes per part del SAAS i el dia anterior l’equip de bàsquet Morabanc Andorra va anunciar a través de les xarxes socials que la petita ja s’havia convertit en sòcia del club.  

El primer bebè del 2019 també va ser una nena i va néixer el 2 de gener a les 23.13 hores. La primera criatura del 2018, l’Eithan Rodrigues, va arribar el mateix dia i a una hora molt similar, a les 22.36 hores. Els pares de la Liz Becerra van explicar l’any passat que la petita és la primera filla que tenen i, a diferència del que ha passat enguany, en el seu cas esperaven el part pels volts del dia de Reis però aquest es va avançar. En el cas de l’Eithan, els pares l’esperaven uns 10 dies després de la seva arribada, convertint-se en el tercer fill. 
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT