PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Despres correrà el Dakar amb Horn com a copilot

Ho farà en categoria SxS amb l'equip de Red Bull

Per El Periòdic

Horn i Despres.
Horn i Despres. | Sam Decout / Red Bull Content Pool

És difícil entendre el Dakar sense Cyril Despres. Fins ahir la seva participació era una incògnita i finalment, el resident prendrà la sortida de la prova diumenge des de Jeddah, Aràbia Saudita, i acabarà 9.000 quilòmetres més tard, el 17 de gener, a Al-Qiddiya, al volant d’un Overdrive OT3 motor 1.000 turbo. Com a novetat, participarà amb un nou projecte, de la mà de Red Bull, amb l’equip Red Bull Off Road Team. Competirà amb un prototip de side-by-side, en la categoria SSV. A més, el seu copilot serà el prestigiós aventurer i explorador sud-africà Mike Horn, que acaba de completar un dels reptes més complicats com és fer la volta al món caminant. També va ser, entre altres gestes, el primer home a realitzar en solitari i sense suport la travessia de l’Antàrtida de nord a sud en 57 dies, en els quals va recórrer 5.100 quilòmetres. L’equip Red Bull Off Road Team tindrà, a més del resident, als joves Blade Hildebrand i Mitch Guthrie Jr. i es veuran les cares amb pilots com Fransisco Chaleco Lopez o Gerard Farrés.

«És un vehicle petit, és una categoria en la qual no es passen de 130 km/h, serà especial perquè a mi m’agrada la velocitat i sempre intentava córrer el més de pressa possible», assegurava i aprofitava per recordar que «fa un mes vaig decidir anar i canviar el planning per estar en forma, el 403 serà el meu número». «Estic molt content per com s’ha organitzat tot, sempre he lluitat per la general però aquest any serà diferent», remarcava i afegia que «al setembre vaig refusar continuar amb Mini perquè volia fer alguna cosa diferent, competir d’una altra manera». «(La prova) canvia de lloc i de format i per tant, com a entrenador de l’equip de joves de Red Bull, vaig decidir anar-hi. Volem trobat el pilot número 1 del món que ho pugui guanyar tot», sentenciava. Respecte als seus objectius, va afirmar que «sortirem a guanyar, ja que imaginar el contrari seria una broma». «S’ha d’estar a 130 durant tota l’estona, el Mike m’ha dit que estarà al 200%, però no té ni idea del que li espera», revelava. «És una mica d’hora per saber a on podem estar, anirem etapa a etapa i concentrats en millorar cada dia. És un Dakar diferent», afirmava.

Per la seva banda, Horn va comentar que «aquesta és una oportunitat única per aprendre durant la participació».«Si no us convertiu en part de l’aventura, no sabreu de què parleu. Poder participar significa que estàs implicat emocionalment i intel·lectualment en el que està passant», explicava. «Com a observador i com a participant, crec que tinc molt de valor per oferir als joves mètodes i maneres de fer les coses i d’una manera més sostenible», concloïa. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT