PUBLICITAT

Andorra la Vella

El MoraBanc Andorra fa balanç i demana salut per al 2020

Els del Principat tenen la Copa del Rei en ment però són conscients que no serà fàcil

Per Anna Ribas

Frantz Massenat durant el partit de diumenge contra la Penya.
Frantz Massenat durant el partit de diumenge contra la Penya. | ACB MEDIA / A. MARTÍN

Ja fa dies que en els àpats nadalencs es brinda demanant salut i, en el cas del MoraBanc Andorra, la petició es fa extensiva a tota la plantilla. Els del Principat acaben l’any havent recuperat a Bandja Sy però encara tenen les baixes de Tyson Pérez i Moussa Diagne. A més, Martin Krampelj es va trencar el nas fa menys d’una setmana. Tot i això, l’equip arriba al 2020 amb possibilitats per jugar la Copa del Rei i havent assolit l’objectiu d’arribar al Top 16 de la competició europea. En aquest sentit, el capità Guille Colom va expressar que «estem molt contents perquè hem fet una bona feina a l’EuroCup i a la Lliga. Estem vius amb tot i penso que hem d’estar satisfets de la feina feta perquè hem tingut contratemps però hem demostrat ser un equip molt llarg i que ho estem fent molt bé». 

Colom: «Els propòsits d’any nou són arribar a la Copa del Rei, passar de ronda a l’EuroCup i poder jugar als playoff»

Així mateix, David Walker va considerar que «ara mateix ens trobem bastant bé malgrat les lesions que hem patit. Afortunadament hem pogut passar de ronda a l’EuroCup i això és molt positiu per a nosaltres. Durant el que portem de lliga crec que hem jugat amb tanta força com hem pogut i que lluitarem fins a l’últim moment per intentar competir a la Copa al febrer». Un somni que segueix viu gràcies al triomf de diumenge contra el Joventut Badalona.

En aquest context, Colom va apuntar que «necessitàvem guanyar per seguir tenint opcions i hem tret una gran victòria. A més, hem guanyat de molts punts i això ens pot ajudar amb l’average. Sabem que ens queden dues finals però estem preparats».

Per la seva part, Walker va ser més prudent i va valorar que «ens queden dos partits més i si volem arribar-hi, no només ens val la victòria contra el Joventut. Ara ens hem de centrar en el Saragossa i que passi el que hagi de passar, ja veurem». En la mateixa línia, el tècnic Ibon Navarro va afirmar que «els jugadors voldrien anar a la Copa però han de saber que per a aconseguir-ho han de fer quelcom molt gran: guanyar els dos partits».

Amb els propòsits definits

Colom té molt clar quins són els propòsits de cara al 2020: «Arribar a la Copa, passar a la pròxima ronda de l’EuroCup i arribar als playoff. Si podem demanar, anem fort. Però sobretot que tinguem salut, no hi hagi lesions, i seguim tenint la Bombonera plena».

Val a dir, que de la llista, la primordial és la de la salut. Walker va explicar que «vam perdre aquests companys i afortunadament ja tenim el Bandja de tornada però encara falta que es recuperin el Tyson i el Moussa. Intentarem jugar amb la intensitat que puguem amb aquestes lesions, sabem que no és una excusa, però quan ells tornin podrem fer un pas endavant cap als nostres objectius. Ho estem desitjant».

Navarro: «Els jugadors voldrien anar a Màlaga però saben que han de fer quelcom molt gran: guanyar els dos partits»

Sobre les seves primeres sensacions després de la lesió, el retornat Bandja Sy va apuntar que «em sento bé, és genial poder tornar amb l’equip, especialment després d’aquesta victòria tan important [contra la Penya]». Sy va tornar a la pista amb molta energia i amb ganes de recuperar el temps perdut: «Crec que necessitem aquesta energia, hem jugat amb molta intensitat i tot i que el partit ha estat dur ho hem sabut mantenir».

Per a Sy, aquesta temporada suposa el seu debut a la Lliga Endesa i, sobre la seva adaptació va comentar que «em sento bé, estic aprenent encara. El ritme de competició és molt més elevat que el que havia experimentat fins ara però crec que m’encaixa i m’agrada».

Walker: «Quan tornin els jugadors lesionats podrem fer un pas endavant cap als nostres objectius. Ho estem desitjant»

Quant a la primera part de la temporada va expressar que «ha estat dura, no hi ha hagut cap partit fàcil. Ara queden dos partits per acabar aquesta primera ronda i anirem a totes per intentar anar a la Copa».

Finalment, Nacho Llovet va detallar que «hem competit molt bé en tots els partits, fins i tot contra el Tenerife que està en un molt bon nivell de joc però vam tenir la mala sort que ells van estar mal encertats. Al final crec que el partit contra el Madrid va ser una pedra en el camí. No vam sortir suficientment conscienciats de la qualitat que té aquell equip i si surts així, et passen per sobre. Tot i això, crec que el més important és que aquest equip no s’ha deixat arrossegar per la derrota ni ens hem quedat amb els ànims per terra sinó que li hem donat la volta i hem sortit més forts que mai: amb la defensa, la intensitat, la seguretat al davant i l’encert».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT