PUBLICITAT

Encamp

Un any 10

L’FC Andorra tanca un any immillorable amb ganes de seguir somiant i creixent

Per Anna Ribas

Moha Keita en un dels últims entrenaments de l’any passat.
Moha Keita en un dels últims entrenaments de l’any passat. | @fcandorra

Amb el canvi d’any toca fer balanç del que s’ha aconseguit i marcar unes pautes per seguir millorant però, en el cas de l’FC Andorra, el 2019 ha estat tan positiu que l’únic que demanen és que el 2020 sigui igual d’exitós. De fet, el director general de l’entitat, Jaume Nogués, va afirmar que l’any passat va ser «millor impossible, un 10. Crec que tot ha anat rodat i que si ho haguéssim escrit en un guió, ho hauríem descrit tal com ha sortit. Per tenir una situació millor hauríem d’estar tres posicions més amunt però estem en una categoria molt complicada i, per tant, hem de donar la màxima nota possible a tothom qui ha passat per aquí aquest any».

Nogués: «Vam entrar el 29 de desembre del 2018 i ens hem posat en una situació en la qual hauríem somiat estar»

Així mateix, va afegir que, per a ell, el moment clau del 2019 va ser «quan pugem a casa contra el Viladecans, aquest és el pas que ho encadena tot. Al final, podem estar a Segona B perquè guanyem aquella lliga i això ens posa a Tercera Divisió». També va valorar que «vam entrar el 29 de desembre del 2018 i tot just fa un any que hi som i en fem un balanç molt positiu. Primera Catalana ho agafàvem a 16 punts del primer i vam aconseguir una fita que semblava molt complicada. Es va pujar i es va comprar la plaça de Segona B, on estem tenint la talla i estem competint bé. Ens hem posat en una situació en la qual hauríem somiat estar i quan mires enrere veus que les coses han sortit bé».

També s’han guanyat l’etiqueta d’equip revelació, un fet que els agrada «perquè això demostra que s’estan fent bé les coses amb jugadors que potser no eren molt coneguts i contrastats però que ens han sortit bé i les coses han funcionat. L’equip està a dalt i ve de nou perquè feia molts anys que no estàvem a Segona B. La veritat és que és una etiqueta que se’ns està posant i que acceptem molt contents».

Un desig per al 2020

És per això que, si es pogués demanar un desig per al nou any, Nogués ho tindria clar: «Que sigui com el 2019. Lògicament pujar dues categories de cop no podria ser però sí que ens agradaria que fos un any com aquest: que esportivament les coses funcionin, que el club creixi i que el país cregui amb nosaltres. Crec que la gent ho comença a sentir i a creure que això va de veritat. Simplement demano que puguem treballar al dia a dia com ho fem i que seguim creixent».

Nogués: «Ens agrada que se’ns hagi posat l’etiqueta d’equip revelació, demostra que s’estan fent bé les coses»

I més tenint en compte que, com va avançar EL PERIÒDIC, l’ens està estudiant la implementació d’un femení. En aquest sentit, va indicar que «és una possibilitat, el futbol va en aquesta direcció. Ara mateix està molt viu, tant com el masculí, i, per tant, és una opció que també s’està treballant de cara al futur. També s’ha de veure com es pot encabir el projecte a dins del país i que sigui un equip potent, fer les coses bé i no només per fer-ho. Si es fa és perquè surti bé i funcioni, però sí que és cert que ens il·lusionaria un femení, ens agradaria».

Sobre si demanen als Reis una nova casa, va comentar que «estem molt bé a Prada de Moles, el Comú d’Encamp ens tracta molt bé, però és cert que si algun dia arribem a Segona, s’haurà d’adaptar perquè ens ho marca la normativa. Tot i això, nosaltres estem molt a gust i es va creixent. També s’entén que estructuralment és més difícil créixer que no pas esportivament, però tant de bo puguem millorar i tenir una casa adaptada cap on volem anar».

Mercat d’hivern

Ara, amb la mirada fixada en el 2020 toca reforçar la plantilla per seguir somiant i mirar d’assolir l’ascens. El club va fer públics dilluns els primers moviments de la plantilla i va informar del fitxatge d’Adri Lledó. Així mateix van donar a conèixer que Oriol Dot, Àlex Martínez i Joan Cervós deixaven l’equip. Pel que fa als pròxims fitxatges, va apuntar que «s’hi està treballant. En aquest aspecte sempre dono poques pistes però és evident que l’equip s’ha d’armar bé. Tenim jugadors que estan molt bé però estem ben situats, volem anar cap amunt i necessitem més jugadors».

Nogués: «Voldríem que el 2020 fos un any on les coses funcionin esportivament, es pugui créixer i el país cregui en això»

En ser preguntat si això implicava que havien deixat enrere l’objectiu de la permanència per somiar amb l’ascens a Segona va indicar que «això és una pregunta trampa... Cada partit en aquesta categoria és complicat i s’ha d’anar partit a partit per aconseguir els 42 o 45 punts que et donen una tranquil·litat perquè implica que seguiràs a Segona B i, a partir d’aquí, somiar. Tant de bo, no hem d’amagar que la il·lusió hi és i que estem allà. Per tant, ho lluitarem».

Quant al nombre d’incorporacions que esperen fer en aquest mercat d’hivern, va exposar que «podria ser que entressin dos o tres jugadors. Estem buscant jugadors de qualitat i que aportin un plus a l’equip, no fitxarem per fitxar. Tenim molt clar el que volem, com juguem i el perfil que busquem». Pel que fa a les sortides, va comentar que «depèn dels jugadors que no tenen minuts, de si volen sortir o es busquen una cessió... No està tancat però esperem que siguin les menors possibles».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT