PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ferits dos esquiadors menors d’edat a Ordino Arcalís

Un altre esquiador, major d’edat, també va patir una caiguda de consideració a Grau Roig

Per Elisabet Cortiles

Dos surfistes de neu es preparen per baixar una pista d’Ordino Arcalís.
Dos surfistes de neu es preparen per baixar una pista d’Ordino Arcalís. | Alex Lara

Dilluns accidentat a les estacions d’esquí. Dos menors d’edat van resultar ahir ferits de gravetat després de patir col·lisions mentre baixaven per l’estació d’Ordino Arcalís. El més greu, un nen de 14 anys d’origen valencià, va resultar amb un traumatisme cranioencefàlic i va ser traslladat en helicòpter a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. Allà, el servei mèdic va considerar que la situació era prou important per derivar l’infant a l’Hospital Sant Pau de Barcelona, on es troba ingressat amb pronòstic reservat. 
 

Els dos infants, un d’ells francès i l’altre valencià, van ser traslladats a l’hospital per contusions fortes

En ser menor d’edat, no es va fer públic el seu estat ni les causes de l’accident. La caiguda es va produir a les 11.50h a la pista vermella de la Canaleta. Els serveis de pistes només van trigar dos minuts en reaccionar. El nen, que anava amb casc i estava esquiant amb la seva família, va patir l’accident de forma fortuïta, segons van informar les mateixes fonts del camp de neu.

Més ferits /
L’altre menor accidentat, d’origen francès, no va necessitar trasllat aeri i el seu desplaçament a l’hospital es va produir en ambulància. Allà el van tractar d’una contusió al cap.
D’altra banda, les pistes de Grau Roig també van registrar un altre accident, en aquest cas, el d’un esquiador adult. El servei sanitari de l’estació va aplicar el protocol tradicional i el metge va decidir la seva evacuació en helicòpter a Nostra Senyora de Meritxell amb el diagnòstic d’un traumatisme cranoencefàlic.

Balanç d’accidentats /
Casualment, els tres accidents es van produir en el dia de menor afluència a pistes, després que durant el cap de setmana se superessin totes les previsions en quant a nombre d’esquiadors. 
No es va registrar cap accident del divendres a diumenge, en el que va ser el darrer cap de setmana de l’any

Un esquiador adult va ser traslladat en helicòpter per un traumatisme cranioencefàlic

de les estacions d’esquí andorranes. A l’espera de tenir xifres definitives del nombre d’esquiadors, les pistes feien un balanç positiu. Des de Pal Arinsal, van explicar que estan «molt contents» per l’afluència registrada durant aquests dies de vacances de Nadal perquè ja s’han superat les visites respecte a l’any passat i confien que segueixi així fins a Reis. 

Des d’Ordino Arcalís i Grandvalira van apuntar que la màxima afluència s’espera a partir d’aquesta setmana. Ordino Arcalís va indicar que tenen totes les pistes obertes, mentre que Grandvalira ofereix més del 85% del seu domini esquiable –superior als 190 quilòmetres– i té els set sectors connectats per pistes. A més, segons van anunciar des de l’estació, les condicions de neu s’han mantingut «òptimes» al llarg dels dies i els gruixos oscil·len entre els 30 i els 75 centímetres. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT