Irineu Esteve acaba 39è la doble cita de Lenzerheide

El fondista perd posicions amb l’esprint, que no és la seva especialitat

Esteve en la competició de Suïssa.
Esteve en la competició de Suïssa. | Laurent Salino Agence Zoom

El Tour de Ski va celebrar la segona prova a Lenzerheide (Suïssa), en aquesta ocasió amb l’esprint. Irineu Esteve va acabar la cursa en la 74a plaça, i amb la suma de temps de les dues jornades, finalitza aquesta primera part de la competició en la 39a posició. En la primera prova, els 15 quilòmetres patinadors, va ser 32è a només un segon de la 30a posició.

Esteve va competir en l’esprint, una prova en què habitualment no s’adapta a les seves condicions físiques, però que va lluitar pensant en la general. Així doncs, l’andorrà va ser 74è amb un crono de 3.02,47 minuts, a 17,83 segons del millor temps.
D’aquesta manera, en la general i després de dues proves Esteve se situa 39è, amb un crono total de 36.57,0 a 1.50,0 del millor temps, que és per al líder noruec Johannes Hoesflot Klaebo, amb 35.07,0. El crono d’Esteve es troba a 14 segons de la 30a posició, que és per al finlandès Perttu Hyvarinen. En competició hi ha 85 fondistes. Ara la competició del Tour de Ski viatja a Toblach (Itàlia), on estan previstes les curses de 15 quilòmetres patinadors el dia 31, i els 15 quilòmetres clàssic en persecució l’1 de gener.

El seu entrenador, Joan Erola, va considerar que «estem al darrere, una mica el que esperàvem en aquesta cursa. Pensava estar entre 16 i 20 segons i estem a 17. No està malament. No hem perdut molts segons, en un esprint de 2.44 per al primer i ara ja a preparar les curses dels dies 31 i 1».