Amb l’esperança intacta

Jelinek, Hannah i Senglin continuen alimentant el somni de la Copa del Rei del MoraBanc Andorra

Per Anna Ribas

Dejan Todorovic durant una acció ofensiva del partit d’ahir contra el Joventut Badalona. | ACB MEDIA / A. MARTÍN

El MoraBanc Andorra segueix tenint llicència per somiar en la Copa del Rei després de la gran actuació de Jelínek, Hannah i Senglin. Els del Principat han sabut resoldre amb eficiència un partit igualat contra el Joventut, un rival directe en la lluita pel bitllet cap a Màlaga.

El MoraBanc sortia a la pista amb l’energia que el caracteritza i amb el retornat Bandja Sy en el cinc inicial. Els locals s’enduien el salt i en la mateixa jugada Jeremy Senglin encetava el marcador. Tot seguit, ell mateix capturava un rebot en defensa i tornava a anotar. Harangody obria la llauna dels visitants i Omic igualava el marcador. Tot seguit, un triple de Prepelic avançava els visitants en l’electrònic però Musli retallava distàncies i Llovet recuperava l’avantatge. Una cistella rival els tornava a deixar enrere però el poc encert de la Penya i un tir de Hannah establien el 10-9 que Jelínek, que ha fet un partidàs, ampliava des de la línia de tres. Dos lliures de Hannah i un triple de Todorovic signaven el 18-11. I el quart s’acabava després de cinc tirs lliures per part dels visitants i dues cistelles locals a càrrec de Todorovic i Jelínek: 22-16.

Empenta rival i resposta contundent

En el segon període, la Penya va sortir amb més força i van signar un parcial d’arrencada de 2-8. El MoraBanc feia aigües en defensa i estenia una catifa vermella a Omic, que feia dues esmaixades sense massa complicació. Els verd-i-negres s’avançaven en el marcador amb el 26-28 però la resposta dels del Principat va ser molt contundent: quatre triples en jugades consecutives. Els dos primers, de la mà de Sy i Jelínek.

Recuperaven l’avantatge i, tot i que la Penya no deixava que els locals s’escapessin, Walker i un altre cop Jelínek van fixar el 38-32. Els últims minuts del quart es jugaven des de la línia de 4,60 metres: quatre tirs lliures rivals, dos de Krampelj (que ahir jugava amb una màscara perquè la nit anterior s’havia trencat el nas) i un de Jelínek. I, just abans d’anar als vestidors, la Penya encistellava i Jelínek responia: 43-38.

Els primers punts de la segona part es feien esperar però se’ls enduia Llovet per recuperar l’avantatge de set punts però dos triples rivals feien que la distància es retallés a un punt. El partit continuava amb la mateixa dinàmica i els d’Ibon Navarro no aconseguien transformar les pèrdues del rival. El poc encert dels locals contrastava amb la ratxa de triples d’abans de la mitja part. I, de sobte, un triple de Dimitrijevic igualava el marcador a 51. La resposta andorrana tornava a ser a mans de Jelínek, que sumava des dels 6,75, i s’hi ha sumat Senglin amb un 2+1. Els sis punts donaven ales als del Principat però encara quedaven 10 minuts de partit, i el marcador reflectia un 59-53.

En l’últim quart, un parcial de 2-7 feia preveure un final d’infart. El MoraBanc veia els de Carles Duran pel retrovisor amb el 61-60. El Badalona ho veia possible i es posava nerviós, en dos minuts i mig cometia cinc faltes i es quedava en bonus.

Pinten el partit de tricolor

Els locals han recuperat el control del partit a poc a poc, amb seny. Els tricolor han començat amb dos lliures de Senglin i, tot seguit, Hannah ha trencat el partit amb un 2+1 i un triple que eren tota una declaració d’intencions. El MoraBanc feia molta pressió en defensa i complicava els atacs dels rivals. De sobte, Omic cometia una falta antiesportiva però els dos tirs lliures de Llovet anaven fora. El públic ovacionava el català com a mostra de suport quan hi havia el 69-64 al marcador. Todorovic sí que els anotava i Krampelj feia un triple. Prepelic no es rendia i intentava donar vida a la Penya amb sis tirs lliures però Jelínek tornava a carregar amb un triple i Sy feia una altra cistella. Llovet anotava, ara sí, dos tirs lliures i Jelínek continuava amb el seu repertori des de la línia de tres i es guanyava estar al top 3 de màxims anotadors del club. Una cistella de Hannah i dos tirs lliures de Walker establien el 90-76 final.

El vestidor

Ibon Navarro: «Hem d’estar contents de la feina»

«A la primera meitat hem estat condicionats per la falta de control del rebot defensiu, això els ha donat 14 punts fàcils sota la cistella. Crec que a la segona part hem recuperat el control i hem guanyat el rebot ofensiu, hem pogut córrer i hem controlat el ritme del partit. Hem d’estar contents de la feina feta contra un molt bon equip», afirmava. «Hem fet les coses bàsiques però més importants en un partit com aquest: controlar el balanç defensiu. També s’ha treballat bé des del triple», afegia.